Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow A tűzoltók mentették ki a lakókat az égő lakásból
A tűzoltók mentették ki a lakókat az égő lakásból Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 19.

ImageLakástűzről érkezett bejelentés a székesfehérvári tűzoltóság ügyeletére tegnap kora este. Bisztricz Anett, a tűzoltóság szóvivője elmondta honlapunknak, hogy Székesfehérváron, a Csitáry G. Emil utcában egy társasház egyik harmadik emeleti lakásában keletkezett tűz. Három lakót a tűzoltók mentettek ki az épületből, őket a mentők égési sérülésekkel szállították kórházba. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a többi lakásra nem terjedt át.

 

Este hét óra előtt nem sokkal jelezték a tűzoltóság ügyeletére, hogy a Csitáry G. Emil utcában egy harmadik emeleti, társasházi lakás ég, amelyben többen bent rekedtek. A tűzoltók nagy erőkkel, II-es kiemelt fokozatban, három gépjárműfecskendővel és az emelőkosaras járművel, összesen 20 fővel siettek a helyszínre.

 

Image
.

Az egységek néhány percen belül a jelzett helyen voltak, és azonnal megkezdték a lakók kimentését, valamint a tűz oltását a lépcsőházon keresztül és az emelőkosaras járműből. A társasház harmadik emeleti lakásában egy 3-4 négyzetméteres helyiség égett teljes terjedelmében.

 

Image
.

A tűzoltók egy nőt és két férfit mentettek ki, a hölgyet az égő lakás előtt találták meg, a lépcsőnél. A lakásban rekedt két férfi közül az egyik az égő helyiségből nyíló szoba ablakánál várta a segítséget, a másik férfit pedig szintén ugyanabban a szobában, az ágy mellett, a földön találták meg.

 

Image
.

A mentők mindhárom lakót égési sérülésekkel szállították kórházba. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a lángok a többi helyiségre nem terjedtek át. A tűzben a lakás és a lépcsőház legfelső szintje erősen kormozódott.

 

Image
.

A tűzoltás és az utómunkálatok idejére a lépcsőház lakóinak ideiglenesen el kellett hagyniuk otthonukat, többeket közülük a tűzoltók kísértek ki, miután kiértek a helyszínre.

 

Image
Fotó: Bisztricz Anett

Jelzés időpontja: 2011. január 18.,

Riasztási fokozat: II-es kiemelt (Fehérvár I-es, Fehérvár II-es és Fehérvár III-as gépjárműfecskendő, valamint az emelőkosaras jármű) B

eavatkozó csoport: C csoport

Mentésvezető: Molnár János tű. főhadnagy, szolgálatparancsnok

 
< Előző   Következő >