Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tommi Satosaari Svédországban folytatja
Tommi Satosaari Svédországban folytatja Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 19.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 Jégkorong Szakosztálya ezúton ad tájékoztatást, hogy a tegnapi nappal, közös megegyezéssel szerződést bontott Tommi Satosaarival, a csapat finn kapusával. - Másfél év után elválnak Tommi Satosaari és a Sapa Fehérvár AV19 útjai. A döntés hátteréről, Ocskay Gábor, szakosztály-igazgató adott tájékoztatást honlapunknak.

 

"Közös megegyezéssel felbontottuk a játékos szerződését. A menedzsment már egy ideje gondolkozott ezen a lépésen, de az események a minap gyorsultak fel. Ekkor érkezett ugyanis hozzánk egy megkeresés Satosaari iránt a svéd másodosztályban érdekelt Troja csapatától, ahol Bartalis István is játszik. A tárgyalások hamar eredménnyel zárultak, nem gördítettünk akadályt a klubváltás elé. Tommi holnap el is utazik új munkaadójához. Azt gondolom, ő is érezte, hogy ez nem az ő szezonja volt idáig, és hogy a következő idényben nem számítunk rá, ezért ez a döntés az ő szempontjából is kedvező. Az EBEL-csapathoz nem igazolunk kapust, fiataljainknak, azaz Bálizs Bencének és Vay Ádámnak adunk lehetőséget az edzéseken és a mérkőzéseken. Ugyanakkor igen sűrű februárnak nézünk elébe, hiszen keddenként, péntekenként és vasárnaponként egyszerre leszünk érdekeltek az OB1-ben és az EBEL-ben, emellett zajlik az ifjúsági bajnokság rájátszása is. Szükségünk van tehát egy további kapusra, ezért a farmcsapathoz egy fiatal, de ígéretes jövő előtt álló külföldi hálóőr igazolását tervezzük, aki 4-6 hétre bizonyíthat saját magának és nekünk. Már van is jelöltünk, aki alkalmasnak tűnik a feladatra."

Tommi Satosaari idén 19 találkozón védett, 89%-os hatékonysággal, ezzel a kapusok rangsorában a 15. helyet foglalta el. Egykori játékosunknak köszönjük a klubért tett erőfeszítéseit, további pályafutásához sok sikert kívánunk!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >