Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Lakossági fórumot tartottak a Vásárhelyi lakótelep fűtéséről
Lakossági fórumot tartottak a Vásárhelyi lakótelep fűtéséről Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 19.

ImageLakossági fórumot tartott a városvezetés és a távhőszolgáltató Széphő Zrt a Vásárhelyi úti lakótelep fűtéséről a Gárdonyi Géza Művelődési Házban. A telt házas fórumon szó volt olyan gyakorlati dolgokról is, hogy mi alapján és mennyit számláz majd a szolgáltató Széphő Zrt. Az összejövetelen ott volt a város polgármestere is, aki Vásárhelyi lakótelepi eset kapcsán kiemelte: „ismét bebizonyosodott, hogy a közszolgáltatásoknak köztulajdonban kell lennie.”

 

Dr. Cser-Palkovics András kiemelte rövidtávú megoldás született szükséghelyzetben, amikor az önkormányzat január elején megvásárolta a Vásárhelyi úti lakótelep kazánjait. Arra kérte a lakókat, bár megjegyezte, hogy azok sajnos nem ülnek itt a fórumon a sorok között akiknek ez szól, hogy fizessék a számláikat.

 

Image
.

Kiemelte, hogy ilyen még egyszer nem történhet meg, hogy egy szolgáltató tél kellős közepén kikapcsolja a fűtést. Köszönetet mondott a közös képviselőknek, a Széphőnek és a jegyzőnek is, hogy megoldódott a lakótelep lakásainak fűtése.

Dr Bóka Viktor jegyző arról is beszélt a lakossági fórumon, hogy a város a Stopping Hungária, E-on felé való tartozását is megvásárolta. A lakók korábbi tartozásait azonban nem vette meg a város a Széphőn keresztül.

Fónad Csaba a Széphő Zrt igazgatója elmondta, hogy átvizsgálták a kazánokat és azok kisebb probléma nélkül elindultak. A Széphő ügyfélszolgálata is megkezdte a munkáját: mint mondta kaptak egy listát a korábbi szolgáltatótól, melyet a közös képviselőkön keresztül átnéznek. A számlázással kapcsolatban kiemelte, hogy a társasházakkal köt majd közüzemi szerződést a Széphő légköbméter arányos elszámolással.

A légköbmétereket a közös képviselőkkel határozzák meg, felmérik a lakásokat és ez lesz a számlázás alapja. Általában minden hónap 25-e a Széphőnél a fűtés fizetési határideje. Szólt arról is, hogy a cég diszpécserszolgálata is napi 24 órában működik. A műszaki oldalról elmondta, hogy megkezdték a távfelügyelet kiépítését a kazánházakban.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Arról is beszélt, hogy a ma érvényes távhőszolgáltatási árak szerint számláznak majd a fűtésért: az alapdíj jelentősen alacsonyabb, a hődíj kicsit több, de várhatóan összességében alacsonyabbak lesznek a fűtésszámlák, mint a korábbi szolgáltató fűtésdíja.

A fórumon ott volt Brájer Éva alpolgármester, a MAroshegy önkormányzati képviselője is. Elhangzott, hogy azok a fogyasztók, akik leváltak a fűtésrendszerről, azok az alapdíjról kapnak majd számlát, hődíjat értelem szerint nem kell fizetniük.

 A lakók felvetették, hogy a fővezetékek sok helyen gyengén, vagy egyáltalán nincsenek szigetelve és rendkívül nagy a hőveszteség. Fónad Csaba kiemelte, hogy a következő fűtési szezonra több millió forintos beruházással a Széphő elvégzi a vezetékek szigetelését.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7643&Itemid=32

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=7624&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >