Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow 600 milliárddal csökkenthető a kiadás szerkezeti átalakításokkal
600 milliárddal csökkenthető a kiadás szerkezeti átalakításokkal Nyomtatás E-mail
Írta: FH - Fidesz   
2011. január 20.

ImageA magyar kormány az államháztartás szerkezeti átalakítása eredményeképp 600-660 milliárd forintos megtakarításra számít a következő három évben. - adta hírül szerdán a Dow Jones. Az amerikai gazdasági hírügynökségnek Nátrán Roland, a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügypolitikáért felelős helyettes államtitkára beszélt egy bécsi konferencia szünetében. Az államtitkár szerint a strukturális átalakítást februárban jelentik be, és a reformtól azt várják, hogy idén 1 százalékkal csökken az államháztartási hiány, és 2 százalékkal 2012-2013-ban.

 

"A legfontosabb üzenet most az, hogy nagyszabású, folyamatos intézkedésekre készülünk, amelyek leginkább a büdzsé kiadási oldalán alapulnak" - mondta Nátrán Roland a Dow Jones tudósítójának, kedden a bécsi Euromoney című konferencián.

Az államtitkár szerint a tervezett reform érinti majd a tömegközlekedést, a gyógyszerkasszát, valamint a közszolgálati szférát is - megerősítve ezzel a kormányfő, Orbán Viktor egyik korábbi nyilatkozatát. Az amerikai gazdasági hírügynökség szerint a magyar kormány egyik legfőbb célja, hogy a foglalkoztatási rátát, a jelenlegi 55 százalékról akár 65 százalékra is növeli.

Ezzel egy időben az Orbán-kormány azt tervezi, hogy az eddiginél több embert von majd be az adózás rendszerébe.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >