Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Javuló kilátások a megyei kórháznál Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. január 20.

ImageSoron kívüli ülést tartott Fejér Megye Közgyűlése. Több fontos napirendet tárgyaltak a képviselők: meghallgatták a beszámolót a megyei kórházhoz kinevezett önkormányzati biztos eddigi munkájáról, forrást biztosítottak a sárbogárdi rendelő eszközbeszerzéséhez, valamint felmentették a munkavégzés alól Varjú Mihály megyei főjegyzőt.

 

Elsőként a közgyűlés döntött arról, hogy Varjú Mihály főjegyzőt felmenti a munkavégzés alól, közszolgálati munkaviszonyát megszűnteti, és tartalékállományba helyezi. A megüresedett főjegyzői pozíció betöltésére pedig pályázatot írnak ki- kezdte Vargha Tamás a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a sajtónak tartott tájékoztatóját. - Meghallgattuk Czakó Imre beszámolóját, aki a Fejér Megyei Szent György Kórház önkormányzati biztosaként tevékenykedik néhány hete.

Elmondta, a teljes átvilágítás megkezdődött, ésszerűsítésekre már több esetben sor került, a folyamatok biztató jövőképet mutatnak. Az adósságállomány továbbra is nagyon magas, ám a kormány tavaly év végén 800 millió forintot adott az intézménynek, amely valamelyest enyhítette a gondokat – hangsúlyozta a megyei elnök. Fejér Megye Közgyűlése egyhangúan támogatta Csákvár és Aba Nagyközségek Önkormányzatának a települések várossá nyilvánítására irányuló kezdeményezését - tekintettel a nagyközségek fejlettségi szintjére, térségi szerepére, kiváló adottságaira.

 

Image
.

A testület döntött arról is, hogy pályázatot nyújt be a Nemzeti Kulturális Alap Műemléki és Régészeti Szakmai Kollégiumához a Vörösmarty Mihály Megyei Könyvtár Székesfehérvár, Oskola utca 7. szám alatti ingatlan „Veszélyeztetett helyzetű műemlék épületek veszélyelhárításának, állagmegóvásának, részleges helyreállításának támogatására” témakörben. A pályázat keretein belül kicserélnék az Oskola utcai épület I. emeleti homlokzati nyílászáróit, szám szerint 17 darabot. - A beruházásra azért van szükség, mert a nyílászárók annyira elavultak, hogy balesetveszélyessé váltak, többször előfordult, hogy a külső ablakok üvegezése az utcára esett, ezért a homlokzati részt teljes egészében le kellett keríteni.

Az önkormányzat műszaki szakemberei a helyszínen megtekintették az épületet és szemrevételezés alapján döntöttek arról, hogy az I. emeleti ablakok cseréje szükséges, mivel azok állapota a legkritikusabb. A pályázatnál igényelhető támogatás maximális összege bruttó 7 millió forint, melyhez 10 % önerő biztosítása szükséges, melynek mértéke legfeljebb 800 ezer forint. Ezt a közgyűlés megszavazta – tájékoztatott Vargha Tamás.

A testület hozzájárult ahhoz is, hogy a sárbogárdi rendelőintézet felújításához kapcsolódó orvosi gép-műszer, valamint 1 darab ultrahang berendezés beszerzésére további források álljanak rendelkezésre. A megyei önkormányzat közbeszerzési kiírására az ultrahang készülékre két ajánlat került beadásra, az orvosi gép-műszer tárgyában 1 ajánlat érkezett be. Az ultrahang készülékre beérkezett legelőnyösebb ajánlatot figyelembe véve és az orvosi gép-műszerre beérkezett ajánlatot összegezve a beszerzés bruttó értéke 34,5 millió forint. - A fennmaradó pályázati pénzösszeg és a beszerzések között bruttó 9,5 millió forint forráshiány mutatkozott.

Az ultrahang készülék esetében a pályázati soron megjelenő (bruttó 11,8 millió forint) összegbe belefér. Az üzemeltető Fejér Megyei Szent György Kórház az ajánlatokat áttekintette, és azt orvos szakmai szempontból megfelelőnek tartja. A működési engedély megszerzéséhez szükségesek ezen berendezések megléte, addig az ÁNTSZ a megfelelő engedélyeket nem adja ki, és a rendelések nem kezdődhetnek meg.

Amennyiben az orvosi gép-műszer közbeszerzési pályázata eredménytelenül zárul, úgy az új eljárás lefolytatása miatt a rendelőintézet visszaköltözése mintegy újabb kéthónapos csúszást szenvedne. A közgyűlés, a beszerzéshez szükséges többletfedezetet, bruttó 9,5 millió forintot a fejlesztési kötvény terhére biztosította – emelte ki Vargha Tamás.

A közgyűlésen elhangzott, hogy a vörösiszap tragédia érintettjei javára szervezett gyűjtésből befolyt összeget a Magyar Kármentő Alap bankszámlájára a Fejér Megyei Önkormányzat átutalta.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >