Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sikeresen zárult a háztartási gépcsere program városunkban Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. január 20.

ImageVégéhez ért a háztartási gépcsere program, a háromszázadik gép is gazdára talált a Vásárhelyi úti lakótelepen. A minisztériumi támogatással megvalósuló programba rengeteg rászoruló család kapcsolódott be a koordinációt végző három civil szervezeten keresztül. Az Önkormányzat közvetítő szerepet vállalt, így egy bank adománya biztosítja a program háttérköltségeit.

 

Három székesfehérvári civil szervezet pályázott sikeresen a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium „Háztartási Gépcsere Alprogramjára”. A szervezetek a Székesfehérváron és vonzáskörzetében élő rászoruló családokat segítették új, energiatakarékos gépekhez.

 

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

A SZÉNA Egyesület a Családokért, a SZETA – Szegényeket Támogató Alapítvány, valamint a LÁRKE - Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete a programra jelentkező nagycsaládosok, munkanélküliek, illetve fogyatékkal élők számára koordinálta a hűtő- és mosógépek cseréjét. Összesen kb. 300 gép talált gazdára általuk.

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

A szervezők külön odafigyeltek arra, hogy helyi vállalkozással működjenek együtt a gépek beszerzésénél és elszállításánál. A pályázat kizárólag a gépek cseréjére biztosított forrást, a szervezési és adminisztrációs költségeket önerőből kellett volna valamennyi szervezetnek biztosítania. Ezt látva kapcsolódott be a város Önkormányzata a programba.

Image
.

 

Image
.

 

Image
.

 

Székesfehérvár polgármesterének közreműködésével az OTP Bank Nyrt. Észak-dunántúli Régiója által felajánlott egymillió forintból fedezhetik a civil szervezetek a program háttérköltségeit. A háromszázadik gépet – ünnepélyes keretek között - egy Vásárhelyi úti lakótelepen élő, háromgyermekes család vette át. Szimbolikus a helyszín, hiszen az év elején a fűtésproblémáiról „elhíresült” lakótelepen élők közül többen jutottak új gépekhez az energiatakarékossági akció keretében.

Image
.

 

Image
.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >