Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Elfogták a brutális támadás elkövetőjét
Elfogták a brutális támadás elkövetőjét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 21.

ImageMajd egy hete, csütörtökön hajnalban lakásába behatolva, ismeretlenek eszméletvesztésig ütöttek, majd kiraboltak egy idős asszonyt a Fejér megyében lévő Sárkeresztúron. A megye rendőri állománya egy emberként mozdult meg a brutális támadás elkövetőjének kézre kerítése érdekében. Napokig tartó forró nyomon üldözés eredményeként szerdán kattant a bilincs a bűncselekménnyel gyanúsítható férfi csuklóján. Fejér megyében a rendőrség kiemelt figyelmet fordít a rablásos ügyekre. Országos átlagot meghaladó teljesítménnyel, tízből hét rablás elkövetőjét derítik fel és adják át a bíróságnak…

 

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy január 13-án hajnalban ismeretlen tettesek hatoltak be Sárkeresztúron egy József Attila utcai lakóházba. A lakásban élő idős asszonyt súlyosan bántalmazták annak érdekében, hogy értékei átadására bírják. Az asszony eszméletét vesztette a támadás során. Ez idő alatt a lakást átkutatták, ékszert, pénzt vettek magukhoz, majd miután a bordáját tört idős asszonyt megkötözték, magára hagyták és elmenekültek. Az asszony szomszédja értesítette a rendőrséget.

A bűncselekmény helyszínén több értékelhető nyomot rögzítettek a technikusok. Néhány órával a település két másik pontjáról lakásbetörést jeleztek, amely helyszíneken a legkorábban ismertté vált bűncselekmény helyszínén rögzített nyomokhoz hasonlító nyomokat találtak. Mindent egybe vetve úgy tűnt, hogy a tettesek mielőtt a József Attila utcai lakóházban jártak máshol is próbálkoztak.

A Sárbogárdi Rendőrkapitányság beosztotti állomány a megye több pontjáról kapott segítséget. A bűncselekmény másnapján a felmerült adatok alapján mintegy 15 ingatlanon tartottak házkutatást. A szemlék, a házkutatások, valamint az adatgyűjtések eredményeként megalapozottá vált a gyanú, hogy a rablás egyik elkövetője egy 36 éves helybéli férfi lehet, akinek elfogása január 19-én megtörtént.

Az elkövetőt eddig a rablás mellett, súlyos testi sértéssel, személyi szabadság megsértésével és két rendbeli betöréses lopás kísérlettel gyanúsítottak meg a sárbogárdi nyomozók. Vizsgálják azonban, hogy illetékességi területükön korábban ismertté vált bűncselekményekhez van-e köze a most elfogott és már őrizetbe vett férfinek.

A bűncselekmények helyszínén ugyanis több olyan értékelhető nyomot sikerült rögzíteniük a technikusoknak, amelyek szakértői összevetése nagyban hozzájárul a rendbeliség pontosításához. A január hajnali bűncselekmény-sorozathoz legkevesebb két elkövető köthető. A szerdán elfogott férfi társát vagy társait továbbra is keresi a rendőrség. Fejér megye rendőrsége nagy figyelmet fordít az ismertté vált rablások elkövetőinek mielőbbi felderítésére és elfogására.

Különös tekintettel az idősek sérelmére elkövetett bűncselekmények tetteseinek elfogása élvez prioritást. Fejér megyében az országos átlagnál magasabb az ilyen jellegű bűncselekményekben elért eredmény. Az ismertté vált rablások mintegy 70 százalékában sikerül felderíteniük a tettest.

 
< Előző   Következő >