Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tízgólos meccsen győztük le a listavezetőt!
Tízgólos meccsen győztük le a listavezetőt! Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 24.

ImageCsodálatos estét szerzett lelkes közönségének csapatunk, hiszen egy parádés második harmadot követően a Sapa Fehérvár AV 19 együttese 6-4-re legyőzte a liga éllovasát, a Klagenfurtot. - Énekes Lajos másodedzőnk mintha megérzett volna valamit. A mérkőzés előtt ugyanis arról beszélt a szakember, hogy az utolsó hazai mérkőzésünk, a Medvescak Zagreb elleni már kimondottan jól sikerült, s végre a helyzetkihasználás is javult, majd következett egy jó linzi meccs, ahol nem maradtunk pont nélkül.

 

Éppen ezért várta bizakodóan a Klagenfurt elleni összecsapást is másodedzőnk – ráadásul Sofron István is visszatérhetett egy meccsre szóló végleges fegyelmi eltiltását követően.

- Ám arra aligha gondolt volna ekkor bárki is a székesfehérvári jégcsarnokban, hogy a középső harmadot 4-0-ra hozzuk, s az eredményjelzőn 5-1 áll majd… De ne szaladjunk ennyire előre. A mérkőzés első perceiben a vendégek uralták a játékot, de mindössze néhány minutumig tartott a lendületük, ezután átvette az irányítást a Volán, és sorban alakították ki helyzeteiket a hazaiak.

A mozgalmas, akciókban gazdag első harmadban Palkovics, Ackeström helyzetei jelentették az első veszélyt Swette kapujára, hogy aztán rajtuk kívül a sérüléséből visszatérő Holéczy, valamint Vaszjunyin kipattanóból is veszélyeztessen. Gólra éhesen játszott a csapatunk, Kovács Csaba kifejezetten élvezte a játékot, már csak azért is, mert eddig a Klagenfurtnak már hatszor is beköszönt az elmúlt meccsek során, s ezúttal is ez volt a célja. „Süti” fonákkal kétszer is próbálkozott, ám a fölény mégsem ekkor, hanem a harmad vége előtt három perccel érett góllá. Ladányi balról passzolta be a korongot középre, ahol érkezett Vas Márton, s máris 1-0 virított az eredményjelzőn.

Itt jegyezzük meg, hogy Vasnak ez már a 18. gólja volt az idei szezonban, s a 34. pontja. A Klagenfurt semmi különöset nem mutatott, látva a játékot, s tudva, hogy az első játszik az utolsóval, senki sem gondolta volna, hogy a KAC a listavezető, a Volán pedig a sereghajtó. Hogy mégsem véletlenül áll az élen Manny Viveiros együttese, azt a gólunkat követően egy perccel érezhettünk: a semmiből egyenlített a KAC, miután Schellander lövése Hetényi spárgája ellenére befért a sarokba. (1-1).

A középső harmadban már az első perceket sem adtuk oda a vendégeknek, Sofron, majd Johansson lövésével kezdődött a játékrész, s bő hat perccel később – midőn Herburger már a harmadik büntetését töltötte – Ladányi balról, egy Ackeströmtől – akinek ez a 17. asszisztja - kapott passz után éles szögből rászúrta a rövidre, s a korong a pici résen utat talált a kapuba. (2-1). Elkezdett nyomni a KAC, gyorsan válaszolni akartak a találatra, de helyette – megszórtuk őket. Igaz, ekkor már Swette helyett Chiodo állt a ketrec előtt.

A parádét Holéczy kezdte, aki fantasztikus gólt ragasztott Swette ketrecébe: Roger ziccerben léphetett ki, jobbról egy az egyben vezethette a kapusra a korongot, kivárt a végsőkig, majd elegánsan a hálóba emelt. (3-1). Egy perc sem telt el, amikor ismét robbant a csarnok: Palkovics a jobb oldalon vágtázott el, s a kapus lábai között beütötte a negyediket. (4-1).

Sőt, bő négy perccel később Mihály is feliratkozott a gólszerzők közé. Palkó a kapu mögül adta középre a korongot, ahol érkezett Johansson, aki alaposan megküzdött a helyzetért, lőtt, de a pakk Mihályhoz került, aki közelről nem hibázott. (5-1). Kihagyhatatlan, legalább a történeti hűség kedvéért: a gólt követően nem sokkal Herburger negyedszer (!) is lehuppanhatott a büntetőpadra…

A második harmadban kapott négy gól már kiverte a biztosítékot a vendégeknél, akik az utolsó öt percben kőkeményen, olykor felettébb sportszerűtlenül támadtak játékosainkra, de szerencsére megúsztuk sérülés nélkül. Góllal kezdte a KAC a záró húsz percet, méghozzá egy szerencsés góllal. Két perc telt el a harmadból, amikor Geiert egyedül hagyták középen, s a belőtt korongot nem hibázta el a 23 éves osztrák. (5-2).

De a Volánnak erre is volt válasza ezen az estén, méghozzá Vas Marci révén, aki öt perccel később duplázott. Egy eladott korongra csapott le válogatott támadónk, aki kinézte magának a jobb alsó sarkot, s kíméletlenül bevágta a pakkot. (6-2). Sofron kiállítása miatt emberhátrányba kerültünk, s az 52. percben ezt góllal büntette a Klagenfurt, miután egy balról kapott korongot Schuller elemi erővel Hetényi kapujába vágott. (6-3).

Láthatóan a játékra koncentrált ebben a periódusban a KAC – aminek sajnos meg is lett az eredménye -, s öt és fél perccel a vége előtt Schumnig kozmetikázott az eredményen. (6-4). Volt még vissza bő öt perc a mérkőzésből, de szerencsére nem lett baj. Ezen az estén a Volán a játék minden elemében ellenfele fölé nőtt, s végig koncentrálva közönségszórakoztató produkcióval szórakoztatta nagyérdemű közönségét.

MESTERMÉRLEG:

Kevin Priemeau: - A mai mérkőzésen leginkább az tetszett, ami az utóbbi időben a gyengénk volt: a helyzetkihasználás. Ma viszont jól értékesítettük a lehetőségeinket, a csapat tartást mutatott, holott egy kiváló csapat volt az ellenfelünk. Egyébként nincsen könnyű mérkőzés, ráadásul mindig az éppen aktuális összecsapás az évad legfontosabb meccse. Figyeltünk minden egyes pillanatban, de meg kell tanulni kezelni azt a helyzetet is, amikor nekünk áll a zászló, s bemennek a kialakított ziccerek.

EBEL, 41. FORDULÓ:
SAPA FEHÉRVÁR AV 19 – KLAGENFURT 6-4 (1-1, 4-0, 1-3)
Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3000 néző. Vezette: Schimm, Hütter, Smeibidlo.
SAPA FEHÉRVÁR AV 19: Hetényi (kapus) – Horváth A., Tokaji, Sofron, Vas M., Ladányi , Ackeström, Kranjc, Palkovics, Johansson, Mihály Á., Durco, Jobb, Benk, Fekete, Kovács Cs., Maklári, Orbán, Vaszjunyin, Holéczy. Vezetőedző: Kevin Primeau.
KLAGENFURT: Swette, Chiodo (kapusok) – Furey, Schumnig, Kalt, Schuller, Hager, Brown, Kirisitz, Scofield, Shantz, Schellander, Reichel, Ratz, Hundertpfund, Spurgeon, Pirmann, Geier S., Herburger, Geier M., Vezetőedző: Manny Viveiros.
Kiállítások: 6 ill. 12 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >