Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A Magyar Kultúra Napja a Vörösmarty Színházban
A Magyar Kultúra Napja a Vörösmarty Színházban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 24.

ImageA Vörösmarty Színházban ünnepelte Székesfehérvár és Fejér megye a Magyar Kultúra Napját. E napon annak emlékére rendeznek országszerte kulturális programokat, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. A Vörösmarty Színházban megrendezett gálaesten színpadra léptek a Vörösmarty Színház művészei, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar és az Alba Regia táncegyüttes, valamint a megye művészeti közösségei is.

 

Az eseményen a katolikus megyéspüspök is részt vett. Spányi Antal szerint a kultúra értékessé és széppé teheti az életet. A gálaesten a néphagyományoktól Liszten át Bartókig, a magyar irodalom nagyjaitól idézve ünnepeltek együtt a fehérváriak és a Fejér megyeiek.

Image
.

Elismerések a Magyar Kultúra Napján

Bibliotéka Emlékérem díjat adományozott azoknak a könyvtárosoknak, akik irányító, elméleti vagy gyakorlati munkájukkal jelentős mértékben hozzájárultak a magyar könyvtári kultúra fejlődéséhez, így Komlósi Józsefnek, a székesfehérvári Városi Könyvtár könyvtárosának. Réthelyi Miklós miniszter és Hoffmann Rózsa államtitkár a magyar neveléstudomány eredményeinek felhasználása területén kiemelkedő tevékenységet folytató pedagógusok és neveléstudományi kutatók munkájának elismeréseként Kiss Árpád-díjat adományozott Majorosi Annának, a Kodolányi János Főiskola főiskolai tanárának.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >