Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A 15 pont veszélyei
A 15 pont veszélyei Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. január 25.

ImageMilyen előny 15 pont egy kupapárharcban? Veszélyes. - vágja rá a kérdésre kapásból Braniszlav Dzunics. Teljesen érthető a vezetőedző álláspontja, és nem csak azért, mert a Magyar Kupában a tavalyi bajnok és kupagyőztes ZTE az ellenfél. A kispadról nézve a legszörnyűbb érzés lehet, amikor a csapat nem kellően felpörögve, esetleg tudat alatt elintézettnek tekintve a dolgot tesz magának iszonyatosan nehézzé egy-egy meccset. Lássuk be, nem ismeretlen helyzet ez az Albacompnál, és nem kell történelmi távlatokból példákat hozni - itt volt nemrég a Sopron elleni bajnoki...

 

Ha az "úgyis meglesz" hozzáállással kezdi a meccset a társaság, könnyen lehet hatalmas szenvedés a dologból - márpedig most eleve 15 pont előnnyel indulunk a keddi, egerszegi visszavágón.

Matekozni tehát tilos, a találkozót lehetőleg meg kell nyerni. A lélektan azért az ellenfélre is hat, ha időben nyomatékosítják Simiék a hazaiakban, hogy nem tudják a kellő különbséggel bedarálni az Albát, talán korábban feladják. De, hogy a tökéletes koncentráció mindenképpen kell a meccs végéig, így sem kérdés.

"Mindent jobban kell csináluk, mint az első meccsen" - zárja rövidre a témát a mester, aki szerint bár pontosan megbeszélték, mire kell figyelni Kámánékkal szemben, abből keveset látott viszont, főleg védekezésben. Oda kell tehát állni keményen az első perctől melléjük, mindig ez a sikerrecept. Van olyan jó csapat a Zalaegerszeg (ne feledjük, a címvédő ebbena sorozatban is!), hogy éljen a kínálkozó eséllyel, ha tálcán nyújtják - de a két szezonbeli találkozónk alapján odafigyeléssel verhető. Tavaly ahányszor játszottunk, ők nyertek, ebben az idényben viszont kettőből kettő ide a mérleg, de még két meccs hátra van. A keddi speciális lesz, hiszen 15 pont előnyről indul - veszélyes előnyről, de elegendőről, ha a csapat jól játszik.

Végül is, ilyen szempontból mindegy is, 0-0-át vagy 15-0-át vizionálunk az eredményjelzőre a feldobás pillanatában: ha az Albacomp jól játszik, tovább fog jutni. Legyen ez a kiindulás.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >