Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Bravúros pontszerzés Salzburgban
Bravúros pontszerzés Salzburgban Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 26.

ImageAkárcsak a KAC ellen legutóbb, Salzburgban is a második harmadban parádézott csapatunk, s ennek köszönhetően kiegyenlítette kétgólos hátrányát. Sőt, Holeczy góljával vezettünk is, de sajnos a hazaiak előbb egyenlítettek, majd büntetőkkel győztek. - A Graz elleni 6-2-es zakó alaposan felrázta a Salzburgot, hiszen Pierre Page együttese szó szerint nekiesett csapatunknak. A nyomást bő két és fél percig bírtuk, ekkor azonban a gárda legponterősebb játékosa, a 44 pontos Ryan Duncan révén megszerezték a vezetést a hazaiak.

 

Nyomatékosítva: ezúttal nem akarják, hogy pontot szerezzen a Volán, ahogy ez háromszor is sikerült már ellenük az idei szezonban. (1-0).

(Ahogy a mérkőzést beharangozó cikkünkben jeleztük: az első három körben öt pontot – két hazai győzelem, s egy idegenbeli, hosszabbításos vereség – gyűjtöttünk a Red Bullal szemben. Szinte másodpercre a harmad közepén kettőre növelte előnyét a Salzburg, a gólszerző ezúttal az RBS hazai pontlistájának második helyezettje, Thomas Koch volt. (2-0).

Mindez már csak azért is bosszantó lehetett, mert előtte sikeresen kivédekeztük Orbán kétperces büntetését, ám egálban – akárcsak az első gólnál – bevették Hetényi kapuját. Kétgólos vezetésének köszönhetően talán már-már túlságosan megnyugodott a Salzburg, de mindössze öt perc telt el a középső játékrészből, amikor érkezett Kovács Csaba, s máris újra izgalmassá vált az összecsapás.

És micsoda körülmények között. Bár Sütit előbb kiállították, s alighogy visszatért, Jobb Dávid foglalta el a helyét a büntetőpadon, az újabb gólt mégis csapatunk lőtte „Süti” révén - emberhátrányban. (2-1). Kilenc perccel később jött a feketeleves: Kranjc passzából Sofron talált be, s máris 2-2 díszelgett az eredményjelzőn. Micsoda parádés fordulat! Mintha csak lekopíroztuk volna, ugyanúgy kezdtük a záró harmadot, mint az előzőt: öt perc elteltével gólt ütöttünk.

A 46. percben a kézsérüléséből már a Klagenfurt ellen is parádés góllal visszatérő Roger Holeczy ismét beköszönt – ezúttal Orbán passzát váltotta gólra -, s így lett a kétgólos hazai vezetésből negyedórával a vége előtt egygólos vendégelőny. (2-3). Az öröm sajnos nem tartott sokáig: 52.36-nál Lynch – Sofron kisbüntetése miatt – egy emberelőnyös szituációt kihasználva 3-3-ra módosította az állást.

A rendes játékidőben több gól már nem esett, így túlórára került sor, de az ötperces ráadásban sem tudták döntésre vinni a meccset a felek, így büntetőlövésekkel alakult ki a végeredmény, amiben a hazaiak bírták jobban cérnával. Lényeg a pontszerzés, ami gyönyörű eredmény csapatunktól, tudva, hogy ez a bravúr nagyon keveseknek adatott meg Salzburgban.

EBEL, ALAPSZAKASZ, 42. FORDULÓ:
SALZBURG – SAPA FEHÉRVÁR AV 19 4-3 (2-0, 0-2, 1-1, 0-0, 1-0)
Salzburg, 2300 néző, vezette: Kellner, Sporer, Trattnig.
SALZBURG: Höneckl (kapus) – Pallestrang, Lynch, Pöck, Koch, Latusa, Heshka, Lakos, Abid, Duncan, Hofer, Mühlstein, Trattnig, Regier, Bois, Welser, Raffl, Aubin, Holst, Brucker, Schiechl. Vezetőedző: Pierre Page.
SAPA FEHÉRVÁR AV 19: Hetényi (kapus) – Horváth A., Tokaji, Vas M., Ladányi, Sofron, Ackeström, Kranjc, Holeczy, Johansson, Palkovics, Durco, Orbán, Kovács Cs., Fekete, Benk, Jobb, Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Kiállítások: 8 ill. 12 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >