Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Győztes vesztesek - Zalakerámia ZTE KK - Albacomp 68-67 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. január 26.

ImageAmikor kellett, odafigyelt és megőrízte előnyét az Albacomp, amely a címvédőt búcsúztatva jutott nyolc közé a kupában. - Úgy kezdett a Zete, ahogy egy tizenöt pontos hátrányban lévő csapatnak hazai pályán kell: pontokat szerezve, reményt adva a szurkolóknak. A fehérváriak talán kicsit belealudtak a meccs elejébe, így 14-2-re is vezett, vagyis egy triplányira került a "meccsnulltól" a címvédő. A lehető legjobbkor jött tehát a védekezésbeli változás, amellyel Crockerék beszálltak a meccsbe, sőt valósággal megfojtották a reménykedni kezdő hazaiakat.

 

 

Sokáig képtelen volt gyűrűbe találni a Zalaegerszeg, közben a mieink belelendültek: 15-0-át repesztett, és átvette a vezetést a Dzunics-csapat.  

A szünetre ugyan ismét Kámánéknál volt az előny, de csak kétpontos, ami összesítésben még mindig kényelmes fehérvári továbbjutást jelentett. Aggodalomra a folytatásban csak az adott okot, hogy a személyiket is gyűjtötték Hangáék: Ádámnak és a játékvezetők által kipécézett Keller Ákosnak is meglett a negyedik. (Kellerrel szívesen statuálnak példát a tekintélyüket más módon elég nehezen őrző sípmesterek, ezúttal a futballból ismert "túlzott gólörömért" kapott technikait, ami, lássuk be, nevetséges.)

A Zete pedig indított még egy rohamot a továbbjutásért, és mert Tóth Ádám révén volt eredményes centere és Kámán is szorgalmasabban termelt, mint az első meccsen, az utolsó negyed előtt sikerült ismét nyílttá tenni a kérdést. Mielőtt azonban a fehérvári szurkolók tólzottan aggódni kezdtek volna, a csapat ismét megnyugtatta őket - úgy tűnik kell a veszélyérzet a fiúknak, hogy megoldják a feladatot...

Simon és Crocker dobott nagyon fontos kosarakat, a védekezés ismét összeállt, és a meccs végén még a győzelem is elérhető közelségbe került, hiszen mínusz tizenkettőről megint át tudtuk venni a vezetést. Ugyan Tóth Gergely kosarával végül a hazaiak nyertek, de ez a lényeg szempontjából semmit nem számított.

A tiszes küzdőszellemért megérdemelte a bajnok a részsikert, de hiába nem adta fel a továbbjutás esélyét az első meccs után, az Alba taktikusan megőrizte majdnem teljes előnyét. A címvédő búcsúztatása után tehát jöhet a következő ellenfél, már a négy közé jutásért. Hogy ki lesz ez, az a február 1-i sorsoláson derül ki.

Zalakerámia ZTE KK - Albacomp 68 - 67 (14-14, 22-20, 22-12, 10-21)

ZTE: Williams 8, Vojvoda 5/3, Kámán 16/3, Wilson 13/6, Tóth Á. 18. Csere: Tüth G. 6, Gáspár 2, Vertetics.
Albacomp: SImon 12/3, Hanga 9/3, Crocker 22/9, Hollis 13/3, Jones 4 Cs: Keller Á. 7, Bódi, Madár, Keller V.
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >