Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Az ÚSZT szakít az elmúlt nyolc év kudarcaival
Az ÚSZT szakít az elmúlt nyolc év kudarcaival Nyomtatás E-mail
Írta: Fidesz, Magyar Nemzet   
2011. január 27.

ImageAz Új Magyarország-terv és a második Széchenyi-terv között sem a stratégiát, sem a célokat, sem pedig a pályázatokat illetően nem mutatható ki hasonlóság - derül ki a fejlesztési tervek legfrissebb összevetéséből. Eszerint a korábbiaktól eltérően a pályázatokat az eddigi hat minisztérium helyett mindössze egyetlen kezeli, és a támogatásokra vonatkozó 22 jogszabály is megszűnik. Duplájára nő az egyszerűsített elbírálás alá eső pályázatok száma, a programokat merőben új szempontok alapján tervezték, a forrásokat pedig átcsoportosították. A korábbiaknál jóval kevesebbet kell költeni a pályázatíró cégekre is.

 

Nem sok köze van a 2010-ig Új Magyarország néven futott fejlesztési programnak a január közepén elindult Új Széchenyi-tervhez, legalábbis ezt mutatja az elmúlt két esztendő és a 2011-2013 közötti programok elemző összehasonlítása.

A fejlesztési terveket több éve elemző AAM Consulting Zrt. kimutatásai szerint a pályázatokat érintő huszonkét jogszabályt egy váltja fel, az eddigi hat minisztérium helyett pedig csak egyetlen tárca alá tartoznak a fejlesztési programok - írja a csütörtöki Magyar Nemzet, melyben bővebben is olvashat a témáról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >