Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Vállalkozásoknak ad helyet a Raltech Kft. új ipartelepe Tatabányán
Vállalkozásoknak ad helyet a Raltech Kft. új ipartelepe Tatabányán Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. január 27.

ImageA tatabányai Raltech Kft. a Közép-Dunántúli Operatív Program „Iparterületek fejlesztései” pályázatán több, mint 300 összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert. Az elkészült beruházást, amelynek összértéke meghaladja a 659 millió forintot, Bencsik János klíma- és energiaügyi államtitkár, Schmidt Csaba Tatabánya polgármestere valamint Horváth Zoltán, a Raltech Kft. ügyvezető igazgatója adta át.

 

Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára, a tatabányai székhellyel működő vállalkozás új, 3100 négyzetméteres csarnoképületének átadási ünnepségén mondott köszöntőjében kiemelte: a Raltech Kft. 600 millió forintos beruházása is azt bizonyítja, hogy a Kormány jó úton jár akkor, amikor bízik a kis- és középvállalkozások magyar gazdaságot megújító erejében. – fogalmazott.

Bencsik János kihangsúlyozta, hogy a magyar tulajdonban lévő kisvállalkozás egy évtized alatt háromról, 38-ra növelte munkavállalóinak számát, miközben árbevételének közel egyharmada ma már exportból származik. Okosan megtervezett fejlesztésekkel, megfelelően képzett munkaerő kiválasztásával, egy elkötelezett csapat felépítésével a hazai vállalkozásoknak is van keresnivalójuk a külföldi piacokon.

Példaértékűnek nevezete a vállalkozás azon törekvését, miszerint a vele együttműködő vállalkozások érdekeit is szem előtt tartva építette fel az új üzemcsarnokot, amelyben működési felületet biztosít eddigi beszállítóinak. A termelési együttműködésben résztvevő cégek számára a továbbiakban tervezési, szervezési, fejlesztési szolgáltatásokat is nyújtanak, és ez az a fajta összefogás, amelyet a Kormány is támogatni kíván az Új Széchenyi Terv most megnyíló pályázati rendszerén keresztül. – fogalmazott Bencsik János, majd hozzátette, hogy a zöldgazdaság fejlesztéséért is felelős államtitkárként örömmel nyugtázhatja, a beruházás egy korábban felhagyott ipartelep revitalizációjával, és a megújuló energiatermelést szolgáló napkollektorok telepítésével együtt valósult meg.

Kálóczi Beátától, a KDRFÜ kommunikációs főmunkatársától megtudtuk, hogy a „Raltech integráció- revitalizált helyszín- új piacok-Tatabánya” című projekt keretében a cég másfél év alatt, barnamezős beruházással 3100 négyzetméteren létesített ipartelepet, ahol több kisebb vállalkozás működhet mostantól. Az áruházak részére bemutató állványokat, kocsikat és polcokat gyártó Raltech Kft. 1999-ben alakult, teljes egészében hazai tulajdonban lévő vállalkozás.

A folyamatos fejlődés és tudatos fejlesztés hatására a cég napjainkban 38 fő munkavállalónak biztosít folyamatos munkalehetőséget. Míg a Kft. árbevétele az első öt évben évi százmillió forint körül alakult, addig ma már meghaladja a 420 millió forintot. A Raltech piaca jelenleg elsősorban az áruházi berendezésekre koncentrálódik, de a kórházi és egyéb irodatechnikai, logisztikai, raktározási és üzemépületek kialakítására és felszerelése is perspektívát kínál az egész Közép-, Kelet-Európai régióban.

A vállalkozás folyamatos és dinamikus fejlődésének határt szabott a korábbi telephely bővítési lehetőségének hiánya, a fennálló termelési volument nem fokozhatták tovább, ezen kívül nem volt megoldott a nyersanyagok és az elkészült termékek biztonságos tárolása és mozgatása sem. Ezért döntött a társaság vezetése egy pályázathoz kötődő telephely fejlesztési beruházás elindításáról.

Az eredményes pályázást valamint a 2009. júniusi támogatási szerződéskötést követően elindult a projekt megvalósítása, amelynek eredményeként egy magas műszaki színvonalat képviselő, modern irodai és termelési kapacitások elhelyezésére alkalmas épület készült el. Az új ipartelepen elhelyezkedő 2553 négyzetméter alapterületű csarnok, a finommechanikai szerelőüzem és a 674 négyzetméteres iroda a betelepülő vállalkozások számára nyújtanak színvonalas szolgáltatásokat többek között marketing, pénzügyi, gazdasági, technológiai, műszaki fejlesztési területeken.

A szolgáltatások igénybe vevői számára egységes információs rendszer is készült a projekt keretében, valamint a fejlesztés során bevezették az ISO 9001 minőség tanúsítási rendszer is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >