Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Székesfehérváron is érezni lehetett a földrengést
Székesfehérváron is érezni lehetett a földrengést Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 30.

ImageKisebb erejű földrengést jeleztek Magyarország több településéről, elsősorban a Dunántúlról szombaton kora este. Károkról, sérülésekről nem érkezett jelentés. Este háromnegyed hét után számtalan telefonhívás érkezett, hogy megmozdult a föld. Kisebb földrengést jeleztek Budapest több kerületéből, továbbá Gödről, Környéről, Székesfehérvárról, Budaörsről, Pécsről, Dorogról valamint Tatabányáról is.

 

Székesfehérváron a magasabb lakótelepi lakásokban egyértelműen lehetett érezni a rengést, az Öreghegyen kevésbé, viszont a Felsővárosban is érzékelték a földmozgást. Az epicentrum Győr és Budapest között Oroszlány mellett volt, az erőssége 4.7-es volt.

 

Image
.

Székesfehérváron is sokan kimenekültek a panelházakból, szerkesztőségünkhöz olyan információk jutottak el, miszerint a negyediken több centit is elmozdultak a bútorok a helyükről. A tűzoltósághoz a városban káreseményről nem érkezett bejelentés, azonban annyira sokan telefonáltak a földrengés utáni percekben, hogy túlterhelt volt a telefonhálózat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >