Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Háromszor egyenlítettünk, negyedszerre már nem sikerült Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. január 30.

ImageA Jesenice elleni sorsdöntő mérkőzésen háromszor egyenlített csapatunk, de a szlovének negyedik alkalommal is megszerezték a vezetést, amire már nem volt közvetlen válaszunk. A vége 6-4-es vereség lett egy izgalmas összecsapáson. - Alaposan egymásnak estek a csapatok a mérkőzés első perceiben, ám a mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, különösen Sofron ficánkolt az elején. Éppen ezért hatott derült égből villámcsapásként a Jesenice vezető gólja: öt perc sem telt el, amikor Durco eladott korongjára Ticar csapott le, s jobbról fonákkal Hetényi mellett a kapuba emelt. (0-1).

 

Félő volt, hogy kinyílunk a kapott gól után, de szerencsére bő egy perccel később már ki is egyenlítettük hátrányunkat: Tokaji ugratta ki Ladányit, aki bődületes erővel bombázott a kapu bal oldalába. (1-1). Újabb egy perc, újabb gól, sajnos, ismét a vendégoldalon. A támadóharmadunkban elveszített korongra Zidan csapott le, fájóan könnyen húzott el Ackeström mellett, s nem teketóriázott: kapusunk lábai között bevágta a korongot. (1-2). Halkan jegyezzük meg: két helyzetéből kettőt használt ki az Acroni…

Támadásban maradtak a szlovének, akik a mi hibáinkból, eladott korongjainkból is éltek, de szerencsére Pretnar kihagyta – pontosabban Hetényi védett parádésan – a Sofron kiállítása miatti emberelőnyös helyzetet. Fantasztikus támadást követő góllal egyenlítettünk ismét – alig négy perccel a harmad vége előtt. Kranjc passzolt Palkovicshoz a jobbszélen, aki a túloldalon gólra éhesen érkező Mihálynak passzolt, „Piré” pedig a hálóba vágta a pakkot. (2-2).

Tíz másodperccel a vége előtt Vas Márton még ziccerben kilépett, de nagyon kisodródott, így odalett a helyzet – és a harmadbeli előny. - Élvezetes, pörgős meccs, szerintem a hazai pálya előnyének kell döntenie a mi javunkra – nyilatkozta a szünetre levonuló, ekkor már 18 gólos és 45 pontos Ladányi Balázs, aki hozzátette: - Évezem a játékot, tudjuk, hogy mennyire fontos ez az összecsapás. Győznünk kell!

Második gólunk szerzője, Mihály Árpád szerényen csak ennyit mondott: - Palkó fantasztikus átadást adott, az ilyet pedig illik beütni. A forgatókönyv a második harmad elején sem változott: másfél perc elteltével immár harmadik alkalommal szerzett vezetést a Jesenice, méghozzá egy távoli Erman-bombagóllal. Holeczy küzdeni tudásáért ismét kivívta a drukkerek elismerését, ám az egyenlítés sem neki, sem a kék vonalról tüzelő Tokajinak nem sikerült. Támadásban maradt csapatunk, beszorítottuk az ellenfelet, aminek meg is lett az eredménye.

A játékrész közepén Vas adott át a túloldalon érkező Ladányinak, s „Godó” ezúttal sem hibázott. (3-3). Hogy nem elégedtünk meg az egyenlítéssel, azt Mihály szólója, majd erőből leadott lövése jelezte. Holeczy kaput megkerülő, rövidre leadott lövése sem hozott gólt, majd Tokaji ismét elsütötte a kék vonalról, de a vezetést csak nem sikerült megszereznünk, ahogy Horváth és Ladányi távoli bombája sem hozott gólt. Alig volt vissza három perc a középső játékrészből, amikor… Negyedszer is vezetést szerzett a Jesenice. Ticar húzott el a kapu mögött, felnézett, középre adott, s Jeglic csapata negyedik találatának örülhetett. (3-4).

- Többet várnak tőlünk, minden kis egyéni harcot meg kell nyernünk,csak így sikerülhet megfordítanunk és megnyernünk a mérkőzést – mondta a második harmadot követően a gólt ugyan nem szerző, de jól játszó Roger Holeczy. - Kicsit a védekezésünkön kellene javítanunk – tette hozzá Vas Márton. – Kevesebb időt kell hagyni nekik a védekező harmadunkban.

Az edző azt mondja, nem az számít, hogy mi mit csinálunk, hanem az, mit hagyunk, mit engedünk nekik. Egyszerűbben kellene hokiznunk, de megfordítjuk a meccset. Ehhez képest sajnos három perccel a záró harmad kezdete után újabb gólt ütött a Jesenice, egy sakk-mattra kijátszott akció végén Cavosie a szinte üres kapuba passzolt. (3-5). Feléledt a remény: Horváth kiharcolt egy kiállítást, s így kettős emberelőnybe kerültünk. 1 perc 35 másodpercet játszhattunk kettős fórban, ám 13 másodperc alatt sikerült is betalálnunk.

Ladányi, majd Kranjc volt a korong útja, végül Johansson egészen közelről a hálóba perdített. (4-5). Volt ugyan vissza még másfél perc az emberelőnyünkből, de ezt mér nem sikerült gólra váltani. Viszont – feléledt a remény, visszajöttünk a meccsbe. Nagyobb sebességre kapcsolt a Volán, mindenki az egyenlítést várta, helyette… Mi kaptunk gólt. Az Acroni Horváth András kiállítása miatt emberelőnyben állhatott fel, s addig-addig tologattak, amíg megtalálták Sabolicot, és a 22 éves szlovén nem hibázott. (4-6).

Tanyát ütöttünk a Jesenice kapuja előtt a hatodik kapott találat után, játékosaink utolsó leheletükig küzdöttek, de a kétgólos hátrányon csak nem sikerült faragni. Palkovics lövésénél a szurkolók a szemüknek sem akartak hinni a cseh Fikrt hárítását látva, de a tény: a Jesenice egy borzasztó fontos, négypontos ütközetet nyert meg idegenben, sajnos, nem érdemtelenül…

Mestermérleg: Kevin Primeau:

- Úgy érzem, mintha a meccs elején ástunk volna egy lyukat a földbe, amiből utána próbáltunk kimászni, de nem sikerült. Az ellenfél 4-3-as vezetésénél éreztem, hogy elmehet a találkozó, sajnos bejött. Hazai pályán nem szabad ennyit hibázni, s bár sok mérkőzés van még hátra, egy három, négy győzelemig tartó sorozatra lenne ezután szükségünk céljaink elérésére.

EBEL, alapszakasz, 43. forduló:
SAPA FEHÉRVÁR AV 19 – ACRONI JESENICE 4-6 (2-2, 1-2, 1-2)
Székesfehérvár, Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok, 3200 néző. Vezette: Wolfgang Fussi, Michael Hofstätter, Nagy Attila.
SAPA FEHÉRVÁR AV 19: Hetényi (kapus) – Horváth, Tokaji, Ladányi, Vas M., Sofron, Ackeström, Kranjc, Mihály, Johansson, Palkovics, Durco, Orbán, Kovács Cs., Holeczy, Benk, Jobb, Maklári, Tóth A., Vaszjunyin, Kiss D. Vezetőedző: Kevin Primeau.
ACRONI JESENICE: Fikrt (kapus) – Pretnar, Magovac, Zidan, Cavosie, Bayrack, Nolan, Robar, Sabolic, Ticar, Jeglic, Beckett, Erman, Kuralt, Hafner, Manfreda, Susanj, Brus, Dolinsek, Sodja. Vezetőedző: Heikki Malkia.
Kiállítások: 8 ill. 10 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >