Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A legboldogabb ember Nyomtatás E-mail
Írta: Barlay Ö. Szabolcs   
2011. január 31.

ImageBoldogság nélkül nem érdemes élni!. Ezért tele van a világ „boldogság reklámokkal”. Ezért ahány „izmus”, annyi ideológia a boldogság megszerzéséhez. Mindenki próféta akar lenni, és el akarja hitetni, hogy csakis az ő „receptjével” juthatunk el a boldogság „soha nem volt szigetére”. - Én azért állok itt előttetek, mert gyerek korom óta látom, elfogadom, és igyekszem élni a világ legboldogabb emberének, Jézus Krisztusnak örömhírét: Euangélionját.

 

- Homlok egyenest mást ígér a boldogság megszerzéséhez, mint akármelyik más reklámügynök. Az evilági boldogság normái: vagyon, hatalom, jó állás, siker, egészség, lelki-testi öröm-gyönyör, megelégedettség.

Jézus ennek a silány értékrendnek épp az ellenkezőjéről mondja el saját, isteni véleményét, norma.rendszerét. Mai szóval élve, ez egy új paradigma. A hallgatósága is egész más társdalmi rétegből verbuválódik: ágról szakadt, súlyos beteg emberek, a perem szélére sodródott szerencsétlenek, vagy egyszerű szántóvető „fellahok”,és halászok, Jézus tanítványai, akik érte mindenüket, még családjukat, biztos megélhetésüket biztosító bárkájukat is elhagyták, és „csüngtek ajkán szótlanul”:szívták lelkükbe minden szavát.

Érezték, tudták és mondták is: Ez az ember tudja, hogy mit beszél. Látták, hogy számára a világ és a világi hívság semmit sem jelent. Első kézből tudja, hogy az ő boldogsága végtelenül nagyobb, mint a földi boldogság egésze együttvéve.

Mi a világ legboldogabb emberének a titka? Egyedül az Isten akarata. Ha ennek birtokába jutok, kezemben tartom a boldogság, az örök boldogság zárának kulcsát. De honnét tudhatom meg, mi az Isten akarata?

Azt Ő a törvényeken, parancsain keresztül tudatja velünk.. A törvény akkor érvényesül, ha önakaratomban megtestesül. Az Isten akarata mérhetetlen erő és boldogság. A szegény ember ingének története rávilágít, hogy ez mennyire igaz.

 
< Előző   Következő >