Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Fehérvári Civil Központ - lehetőségek a szervezetek segítésére
Fehérvári Civil Központ - lehetőségek a szervezetek segítésére Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. január 31.

ImageSzékesfehérvár Közgyűlése egyhangú szavazással döntött a Fehérvári Civil Központ létrehozásáról. A döntésről Róth Péter alpolgármester tartott sajtótájékoztatót, melyen kiemelte, hogy lehetősége van bármelyik fehérvári civil szervezetnek arra, hogy a Technika Házába költözzön, kiemelte, hogy az önkormányzat egy állandó munkatárssal is segíti a szervezeteket az újjonnan létrejött centrumban.

 

Róth Péter hangsúlyozta, hogy régóta szükség van egy fehérvári Civilházra és az Önkormányzat most ennek létrehozására tette meg az első lépést. Egy kihasználatlan épületet nyit meg a város közösségi célokra, hiszen a Technika Házában mind a kisebb méretű irodák, mind raktározási lehetőségként szolgáló pince, mind a nagyobb rendezvényterem megtalálható.

Egy integrált közösségi tér alakulhat ki a közgyűlésen meghozott döntéssel. Ez azonban csak az első lépés. A közös munka most indul, hiszen a képviselőtestület felhatalmazta dr. Cser-Palkovics András polgármestert, hogy folytasson egyeztető tárgyalásokat a civil szervezetek képviselőivel. Székesfehérvár Önkormányzat azért vállalja fel ennek az épületnek a fenntartását és szükséges átalakítását, hogy a helyi, értékes közösségi munkát végző civil szervezeteket segítse.

Jelen esetben például azzal, hogy az üzemeltetési költségeiket nem nekik kell állniuk, hogy adminisztrációs segítséget kapnak a Fehérvári Civil Központban és rendezvényeiknek is helyszínül szolgálhat ez az épület. A Közgyűlés az első lépést megtette, hiszen meggyőződése, hogy közös munkával értékes tartalommal lehet megtölteni ezt a házat.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Egy helyi 1 %-os program meghirdetésével ismét gyakorlati és érdemi segítséget nyújt Székesfehérvár Önkormányzata a helyi civil szervezeteknek. Az elmúlt néhány hónapban már több sikeres akciót szervezett az Önkormányzat a helyi civil szervezeteket bevonva, fontos közösségi célok megvalósulását elősegítve.

A karácsonyi időszak bebizonyította azt is, hogy az Önkormányzat sikeresen töltheti be a híd szerepét a civilek és a gazdasági szektor szereplői között. Egy újabb fontos kérdésben szeretne most a város együttműködni a fehérvári civil szervezetekkel. Ez egy helyi 1 %-os program létrehozása, amivel azt szeretnék elérni, hogy a helyben képződő adóforintok helyi szervezetekhez kerüljenek, mert tevékenységükkel ők segítik a fehérvári embereket.

Szerencsére minden területen (szociális, kulturális, hagyományőrzés, egészségügy, környezetvédelem, állatvédelem, sport, nyugdíjas ügyek, szabadidős és hobbitevékenységek) megvannak azok a civil szervezetek városunkban, akik elhivatottak, áldozatos munkát végeznek és méltóak arra, hogy kitüntessük őket adónk egy százalékának felajánlásával. Az önkormányzattal kapcsolatban álló, szervezeteket arra kérte az Önkormányzat, hogy regisztráljanak egy ún. adó 1%-os kampányba, melynek keretében az ő támogatásukra kérik fel Székesfehérvár lakosságát.

Mindannyiunk érdeke, hogy az egy százalékos felajánlásokból származó összegek – melyek sok szervezet esetében a stabil működés nélkülözhetetlen elemei - városunkban maradjanak, a fehérváriak közössége életének javítását szolgálják. Székesfehérvár e kampányban is a nyilvánosság biztosításával, a felajánlók és a civil szervezetek közti híd szerepének betöltésével kívánja segíteni a civil szervezetek munkáját, és a maga részét hozzátenni a társadalmi felelősségvállaláshoz.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >