Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
MÁSODIK ALKALOMMAL RENDEZIK MEG A FEHÉRVÁRI VERSÜNNEPET Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 01.

ImageA Székesfehérvári Egyházmegyének és Székesfehérvár városának közös versmondó versenyét másodszor rendezték meg. A zsűri két versenyzőt juttatott tovább az első elődöntőből: Solymossi Balázst és Pruma Nikolettet. A Versünnep döntőjét egyébként április 9-én rendezik meg. A verseny fővédnökei Spányi Antal megyéspüspök és dr. Cser-Palkovics András polgármester.

 

A zsűri elnöke, Kubik Anna szerint a fiatalok bátran és bölcsen választottak verset.

„Azt hiszem, hogy ők már okosabbak és tudatosabbak, mint amilyenek mi voltunk annakidején. Valami azt súgja nekem, hogy sokkal többet tudnak a világról” – mondta a színművésznő. Ez a rendezvény nemcsak a versenyről szól, hanem arról az irodalmi élményről is, amit az előadók,a közönség és a zsűri közösen él át.

„Amíg a verseket hallgattuk, inkább az élményre figyeltünk, és arra, hogy mit ragadhatunk ki egy-egy versmondó előadásából, egyéniségéből. Amikor vége volt a versenynek és visszavonultunk dönteni, akkor lett egy kicsit nehezebb a dolgunk” – tette hozzá Juhász Judit, a Magyar Katolikus Rádió vezérigazgató-helyettese. Hallgatni pedig csak szívből lehet, akár a zsűriasztalnál, akár a közönség soraiban ül az ember.

 „Nagyon boldog voltam, mert amikor a szívemmel hoztam döntést arról, hogy ki legyen az a két fiatal, aki továbbjut a döntőbe, nagyon jó érzés volt, amikor a zsűritársaim az ő szakmaiságukkal megerősítették ezt a döntést”- mondta a szintén zsűritag, Tóth Tamás fehérvári plébános.

Az öttagú zsűri végül Solymossi Balázst, a ciszterci Szent István Gimnázium tanulóját és Pruma Nikolettet, a belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál tagintézményének diákját juttatta a döntőbe.

Egy versenyzőt a közönség is továbbjuttathat szavazatával: voksolni január 31-től február 17-ig lehet a Fehérvár Televízió honlapján.

A verseny további időpontjai:

2011. február 18. péntek 14:00

2011. március 19. szombat 14:00

Döntő: 2011. április 09. szombat 14:00

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5698&Itemid=33

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=5392&Itemid=33

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >