Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Meghosszabbították az Év Orvosa - pályázat szavazásának határidejét Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 02.

Image A nagy érdeklődésre való tekintettel az eredetileg kitűzött időponthoz képest egy héttel később, azaz 2011. február 7-én zárul a Tegyünk az Egészségünkért Alapítvány által tavaly szeptemberben immár negyedszer meghirdetett „Astellas Díj - Év Orvosa” pályázat közönségszavazása. A kitüntetést három orvos nyerheti el a páciensek javaslata alapján. Fejér megyéből a zsűri Dr. Hernádi Mária jelölését juttatta tovább.

 

Január 11-től a nagyközönség szavazhat arra a 25 történetre, amelyeket az Astellas Díj 2010 - Év Orvosa pályázat zsűrije a több száz beküldött közül december végén kiválasztott.

Mint ismeretes, e pályázat keretében évről évre a páciensek jelölhetik orvosaikat a rangos kitüntetésre, megírt saját történeteiken át bemutatva emberségüket, nagyszerű helytállásukat. Örvendetes, hogy szavazataikkal országszerte egyre többen fejezik ki elismerésüket a nagyszerű emberi teljesítmények előtt. Számuk folyamatosan nő, 9 nappal az indítás után ma délelőtt átlépte a 2000-es határt. A döntős történeteket bárki értékelheti a www.dijazorvosokert.hu/szavazas oldalon, s adhatja le voksát az orvos-beteg kapcsolat legszebb példáira.

Az idei pályázat döntőjébe Fejér megyéből – a zsűri döntése alapján - Dr. Hernádi Mária bőrgyógyász jelölése jutott tovább.

Dr. Hernádi Mária – bőrgyógyász döntőbe jutott törénete:

„Rövid történetemmel szeretnék hozzájárulni, hogy az Év Orvosa címet Dr Hernádi Mária bőrgyógyász főorvosnő érdemelje ki. Baráti és családi ajánlásra kerültem vizsgálatra a főorvos-nőhöz. A váróteremben nagyon izgultam előző tapasztalataim alapján. Féltem a fogadtatástól, a vizsgálat eredményétől. Mikor kinyílt az ajtó, megpillantottam egy végtelen kedves, melegséget és szeretetet sugárzó doktort. Minden félelmem, rossz érzésem elillant egy pillanat alatt. Először elbeszélgetett velem, mindenről érdeklöd9tt, majd elvégezte a vizsgálatot. Megmondta, hogy mi a diagnózis milyen lehetőségek vannak. Az arcomon egy basalsejtes carcinómát állapított meg. Többszöri kezelés és folyamatos kontroll után rendbejöttem. Akárhányszor mentem ellenőrzésre vagy kezelésre a legnagyobb empátiát tapasztaltam irányomban. Ami a legjobban megérintett az az őszinte érdeklődés, és sok-sok jótanács egyéb problémáimmal kapcsolatban. A főorvosnő az egész embert látja, és nagy szeretettel teljes odaadással foglalkozik betegeivel. Kezelések során a legújabb módszereket használja igen nagy körültekintéssel. Azt hiszem, mindenki nagyon boldog lenne és sokkal hamarabb meggyógyulna, ha ilyen orvosok dolgoznának mindenhol az egészségügyben. Tiszta szívvel ajánlom a főorvosnőt az Év Orvosa cím elnyerésére”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >