Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Tavasz végére elkészül a megyei kórház új épületrésze
Tavasz végére elkészül a megyei kórház új épületrésze Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 02.

Image A Fejér Megyei Szent György Kórház 2010 szeptemberében kezdte meg a sürgősségi betegellátás fejlesztésével kapcsolatos beruházást, uniós támogatással. A fejlesztés célja, hogy a Fejér megyében élők magasabb színvonalú ellátás után, gyógyultan és megelégedetten távozhassanak a kórházból. Ennek során épül egy bővítményi épületrész, amely kizárólag a sürgősségi ellátást szolgálja. Ez jelenleg szerkezetkész állapotban van, és folynak a gépészeti alapszerelések, valamint a válaszfal vakolási munkák.

 

Ezen pályázat keretében lehetőség volt közel 100 millió forint értékű gépműszer beszerzésére is, amelyek az elmúlt két hónapban megérkeztek és használatba vételük a sürgősségi betegellátó osztály jelenlegi helyén megtörtént.

A bővítés révén, a nagyobb területen elhelyezkedő osztály lehetővé teszi, hogy „egykapus” sürgősségi beteg beléptető, osztályozó- és betegellátó rendszer működhessen. Az „egykapus” rendszer azt jelenti, hogy a sürgősségi betegellátást igénylő beteg mindig ezen a kapun lép be és a belépést követően a magas szakmai felkészültségű személyzet a beteget aktuális állapotának megfelelően besorolja egy ellátási szintbe, és ennek a protokollnak megfelelően kezdik meg az ellátást.

A sikeres gyógyító munka érdekében elengedhetetlenül fontos az osztályok megfelelő műszerezettsége, felszereltsége, hiszen ezen az osztályon a beteg életét és további sorsát eldöntő vizsgálatok és kezelések kezdődnek.

Az elnyert pályázati összeggel most lehetőség nyílt arra, hogy a korábbi műszerparkot felújítva, kiegészítve a betegek számára magasabb színvonalú ellátást nyújthassanak az intézményben. A lélegeztetőgépek, monitorok, defibrillátorok a legsúlyosabb állapotú betegek számára adnak lehetőséget a gyógyulásra.

A gyors diagnózist elősegíti a helyszíni betegvizsgálatot lehetővé tevő ultrahang és röntgen készülék. További speciális vizsgálatok (endoscopos beavatkozások, beteg testhőmérséklet szabályozás) elvégzésére is érkeztek új eszközök, összesen 28 db műszer.

Az új épületrész kivitelezése a tavasz végére elkészül, és ez után kezdődik a jelenlegi terület rekonstrukciója, amelynek eredményeként várhatóan nyár végére a beruházás befejeződik.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >