Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Hazatérő szülők érték tetten fiúk zsarolóit
Hazatérő szülők érték tetten fiúk zsarolóit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 02.

Image Egy Székesfehérvári édesanya kért rendőri intézkedést tegnap, késő délelőtt, mert hazatérve férjével tolvajokat értek tetten. Kiderült, hogy az ismeretlenek zsarolással vették rá gyermeküket, hogy adja át nekik a lakáskulcsokat…

 

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője honlapunknak elmondta, hogy a hazatérő szülők három fiatalt találtak a lakásukban, akik közül egyet sikerült fülön csípniük. Kiderült, hogy a tizenévesek a fiúk kulcsait felhasználva jutottak be a fehérvári lakásba, ahonnan két laptopot és egy telefontöltőt vittek el.

A fiút korábban már arra is rávették, hogy mobiltelefont, készpénzt adjon nekik, ezúttal pedig azzal fenyegették meg, hogy megveretik, ha nem adja át a kulcsait. A tetteseknek az volt a tervük, hogy egy hamis ürüggyel elcsalják otthonról a szülőket, de ők valami miatt gyanút fogtak és a program helyett hazamentek.

A helyszínen elfogott 17 éves móri fiú két társát beazonosították, egyikőjüket nem sokkal a bejelentést követően Móron el is fogták a nyomozók. A lakásból elvitt holmikat hiánytalanul megtalálták azon a rejtekhelyen, ahová a fiúk eldugták. A két zsarolással és lopással gyanúsítható fiatalkorú harmadik, felnőtt korú társát még keresik a rendőrök.

A hármas két tagját bűnügyi őrizetbe vették a Székesfehérvári Rendőrkapitányság ügyben eljáró nyomozói, egyúttal előterjesztéssel élnek az ügyészség felé a két gyanúsított előzetes letartóztatásba helyezésének indítványozására.

 
< Előző   Következő >