Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Székesfehérváron az Új Széchenyi Terv Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 04.

ImageAz Új Széchenyi terv országjáró körútja pénteken délelőtt érkezett Székesfehérvárra. A Városháza Nagytanács termében több száz érdeklődő –kis-, közepes- és nagyvállalkozók, polgármesterek, üzletemberek- kísérte figyelemmel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökének ismertetőjét. „Bátran kell pályázni” - mondta, hiszen további pályázatok kiírása várható tavasz elején.

 

A Városházán dr. Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a résztvevőket. Kiemelte, hogy Székesfehérváron a mikro-, ki- és középvállalkozások mellett a multinacionális cégek is jelen vannak, így a város gazdasága egy jó fokmérő az ország gazdaságáról is.

Radeczky Jenő a FMKIK elnöke a rendezvény moderátora kiemelte, hogy a források iránti versenyben szeretnék, ha a helyi gazdasági erő éle járna. Mint mondta több olyan rendezvényt tartottak már, ahol a Széchenyi tervről volt szó: egy célja van ezen rendezvényeknek, hogy a fehérvári vállalkozók minél nagyobb részben tudjanak részesedni a Széchenyi terv által nyújtott lehetőségből.

 

Image
.

Petykó Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnöke ismertette a résztvevőkkel az Új Széchenyi Tervet, majd szakértői előadásokat hallhattak a pályázatokról, illetve kérdéseket tehettek fel a résztvevők az NFÜ vezetőjének és munkatársainak. Az Új Széchenyi Tervben 14 pályázatot már ki is hirdettek, amelyek összértéke több mint 570 milliárd forint. A maradék 79 felhívásra március 1-jétől lehet pályázni.

Az Új Széchenyi Terv hét, úgynevezett kitörési pontot rögzít. Ezek közül a foglalkoztatással összefüggő pályázatokra több mint 67 milliárd forintot biztosítanak; kiemelt szerepet kapnak azok a területek, ahol alacsonyan képzett munkaerőből nagyon sokat lehet foglalkoztatni. Az egészségügyi rehabilitáció, egészségügyi turizmus területére több mint 31 milliárd forint áll rendelkezésre.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

A zöld gazdaságra 120,5 milliárd, a tudomány-innováció területére 72,5 milliárd, vállalkozásfejlesztésre pedig 173 milliárd forint lesz biztosítva. Lehrner Lóránt az NFÜ helyetes elnöke a 2020-ig szóló európi gazdasági stratégiáról is beszélt, melynek rövid távú célja a válságból való kilábalás, hosszabb távon pedig a fenntarthatóság a cél.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >