Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kitűnő mérkőzés elejétől végéig Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. február 06.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 remek játékkal rukkolt elő az Olimpija Ljubljana elleni mérkőzésen. A fiúk nagyszerű teljesítményének megérdemelten lett a jutalma mindkét pont. - Nagy számban érkeztek a szurkolók az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokba pénteken este, a drukkerek is pontosan tudták, mennyire fontos mérkőzés is ez, és mekkora szüksége is van a csapatnak a biztatásra. Remekül kezdett a Sapa Fehérvár, az első perctől magához vette az irányítást. A 4. percben Vas lövése még Chaberában halt el, ám ugyanebben a percben Mihály nagyszerű kapu mögüli feladását Johansson közelről a hálóba tuszkolta (1-0).

 

Megadta az alaphangot a meccsnek a korai gól, a folytatásban is szépen játszott a csapat. Holéczy kiállítása sem törte meg a lendületünket: a hátrányban Hetényi bravúrokkal őrizte a vezetést, ráadásul még kontrákra is futotta az erőnkből. Amikor aztán a büntetőpadról visszatért Roger, szinte azonnal mehetett is vissza. Ebben a szlovén fórban sem változott a forgatókönyv, annyi - nem elhanyagolható - kivétellel, hogy az egyik kontránk góllal zárult. Vas szerzett korongot, lendületesen elrobogott a jobb oldalon, majd szépen kilőtte a felső sarkot (2-0).

Jó volt látni a Sapa Fehérvár ötletes, erőtől duzzadó játékát - a vendégek egyszerűen képtelenek voltak kibontakozni. A 13. percben aztán egy formás akció végén háromra nőtt az előnyünk: Vas-Ladányi-Sofron volt a korong útja, a villámgyors adogatás végén Sofi közelről mattolta Chaberát(3-0). Teljesen megérdemelten vezetett ilyen különbséggel is a csapat a szünetben, igazán kiváló játékrészt láthattunk. A középső felvonás nehéz percekkel indult, Orbán kiállíátsa alatt ugyanis csúcsforgalom volt Hetényi kapuja előtt. Kapusunk azonban ura volt a helyzetnek, és szebbnél szebb védésekkel hatástalanította a fekete-zöldek próbálkozásait.

A jó iramú mezőnyjátékot Kovács, majd Sofron kiugrása színesítette gólveszéllyel, ám ezek még kimaradtak. A meccs derekán aztán megkaptuk első emberelőnyönket, és hamarjában éltünk is vele. Egy támadóharmadbeli buli után Sofron gyönyörű gólt lőtt kapásból (4-0). Egy perc sem telt el, és újfent mi lehettünk többen a jégen, ebben a két percben csak a szerencse mentette meg a Ljubljanát az újabb találattól. Palkovics és Johansson előtt is elképesztő helyzetek adódtak, de hihetetlen mázlija volt a szlovéneknek.

Magabiztosan, fegyelmezetten és taktikusan játszott a Sapa Fehérvár a hátralevő percekben, minden egyes sorunk dicséretesen teljesített. Külön öröm, hogy a negyedik sorunkat is rendszeresen bevetette Primeau mester. "Az elejétől fogva négy sorral indultunk harcba, nem arról van tehát szó, hogy a jelentős előnyünknél álltunk át négy sorra. Mindig van egy kis kockázat négy sorral menni egy háromsorozó ellenféllel szemben, de ezt ma bevállaltam. És egyáltalán nem is bántam meg. A negyedik sor a mai játékával kiérdemelte azt a jégidőt, amit kapott - a sűrű menetrendet figyelembe véve nagyon fontos is, hogy számíthatok rájuk" - mondta a szakember a lefújás után a téma kapcsán.

A befejező húsz perc Hetényi parádéjával kezdődött, és a folytatásban is látszott, hogy nem adta fel az Olimpija. Akadt gólhelyzet mindkét kapu előtt, igazán szórakoztató volt tehát a találkozó. A mi részünkről Sofron és Palkovics és közel állt az örödik találat megszerzéséhez, ám a végén a másik háló zördült meg. A palánk mellől kikeverték a korongot a szlovének a mi harmadunkban, így került Pavlin elé, aki lépett vele párat, majd a kapuba zúdította (4-1). Jarvenpaa mester kockázatot vállalt e fejlemény láttán: a következő emberelőnyük alkalmával ugyanis lehívta kapusát. A rizikózás nem jött be: Johansson ugyanis mintegy 40 méterről bevette a szlovén kaput (5-1).

A végeredményt Benk állította be egy remek egyéni akció végén. "Nagyon jó passzt kaptam Alestől a kékre, a kapuig vittem, aztán szerencsém is volt a döntő pillanatban, mert a hátvéd megrántott, amikor betámasztottam a kapu előtt, de még vissza tudtam lőni, és bement laposan" - elevenítette fel az eseményeket a gólszerző a meccs végén. A Sapa Fehérvár nagyon fontos két pontot szerzett, és négy pontra kerültünk a rájátszástól.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Ma három jó harmadot játszottunk, A védekezésünk stabil volt, a gólhelyzeteinket pedig hatékonyan használtuk ki. A folytatásban is csak saját magunkra szabad koncentrálnunk, nem foglalkozom tehát a másik eredményekkel. Azt nem tudjuk ugyanis befolyásolni. Tennünk kell a dolgunkat, és meglátjuk a végén, hogy mire lesz elég. Mestermérleg, Hannu Jarvenpaa: Az első harmadban elszúrtuk ezt a meccset. A Sapa Fehérvárnak nem szabad három gólos előnyt adni, különösen nem hazai pályán. Fájó, hogy a legrutinosabb játékosaim követték el a legnagyobb hibákat. Mondjuk még ekkor is hittem a győzelemben, ám a negyedik találat megpecsételte a sorsunkat.

Sapa Fehérvár AV19 - Olimpija Ljubljana 6-1 (3-0, 1-0, 2-1)
Székesfehérvár, 3000 néző, vezette: Falkner, Nagy, Németh.
Sapa: Hetényi - Horváth, Tokaji, Sofron, Vas, Ladányi, Kranjc, Jobb, Palkovics, Johansson, Mihály, Durco, Orbán, Kovács, Holéczy, Benk, Maklári, Vaszjunyin, Tóth. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Olimpija: Chabera - Henry, Tory, Mustonen, Higgins, Hughes, Vedlin, Pavlin, Golicic, Sachl, Z. Pance, Dervaric, Kantee, E. Pance, Music, Hocevar, Groznik, Sefic, Kralj, Stopar. Vezetőedző: Hannu Jarvenpaa.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >