Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Február veszélyei Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. február 06.

ImageA rangadók diadalmas megvívása és a kupában történt továbblépés után akár a megkönnyebbülés is elöntheti a fehérvári játékosokat - és éppen ebben rejlik a következő meccsek veszélye. A nehéz meccsek után másként nehezek jönnek, elsőként a szegedi. - Gyanítható, a Szedeák vezetői, játékosai látatlanban aláírták volna, ha a szezon előtt valaki felajánlja az újoncnak, hogy a 18. forduló után úgy áll a 12. helyen, hogy néggyel több győzelme van a kiesőzónában tanyázó riválisoknál.

 

- miközben a legjobb nyolctól csak kettő siker választja el.

Ez is mutatja, hogy tisztességes, jó munkát végez Fodor Péter és stábja Szegeden, ahol már kapitulált a Paks, a Nyíregyháza, a Falco és a Pécs is - figyelem, kivétel nélkül nyolcba tartó csapatok! Emellett a szegediek már kötelezőnek mondható győzelmet arattak Debrecenben és Salgótarjánban, vagyis magabiztosan előzik meg a legfontosabb ellenfeleiket (hiszen céljuk eredetileg nyilvánvalóan a biztos bentmaradás volt). Ez olyan lélektani helyzetet jelent, amelyben egy esélyesebb csapattal szemben szinte csak nyerhetnek, veszítenivalójuk semmi nincs.

Az Albacompnak, miután a rangadók januárját gyakorlatilag hibátlanul tudta le, célja eléréséhez továbbra is minden sikerre szüksége van, nem engedhet ki, miközben a Szeged nyugodtan játszhat, sorsa nem ezen a meccsen múlik. És a malmára hajthatja a vizet, ha a fehérváriak (nem állíthatjuk sajnos, hogy a bajnokságban még nem tapasztalt módon) esetleg nem kellően pörögnek fel a rangadók utáni találkozóra...

Ha Crockerék a "nyíregyházi formát" hozzák, kellemetlen meglepetés érheti őket Szegeden is, márpedig az alapszakasz egyik esélyese ilyet nem engedhet meg magának. Aggódnunk emiatt kell, mert azért, ne legyünk álszerények, az Albacomp jobb csapat a Szegednél. Jól játszva mindenképpen... Idegenben mindig más a koreográfia, mint otthon, de azért a Hanga, Crocker, Hollis, Jones négyestől, a fehérváriak pontlistán legjobban álló játékosaitól, s persze a gólpasszokban kiváló Simon Balázstól elvárható, hogy felülmúlják a hazaiakat.

Akiknél a nyáron nálunk kezdő Rubin a legeredményesebb, 18.33-as pontátlagával az egész mezőny 9. legjobb dobója. Láttuk a két csapat fehérvári meccsén, hogy nem véletlenül szimpatizáltak vele többen az Alba-szurkolók közül is még a holt idényben, de jó társai is vannak McKenzie és Dukics személyében, és akkor még nem volt szó a rutinos magyar magról. Tanács Attilla ellenünk nem játszott, de a Szeged egyik legjobbja ebben az idényben, most figyelni kell rá! Drahos, Nyilas és Vida is hasznos kosaras, ezúttal a sérült Kiss Zsoltra nem számíthat Fodor Péter.

Nevek és a szezonban mutatott játék alapján tehát nem tűnik véletlennek, hogy otthonában a már említett nagyobb skalpokat is begyűjtötte a Szedeák. Muszáj lesz ennek megfelelően ismét rangadóként kezelni a meccset, és mindenkinek a legjobbját hozni, mert az Albacomp így őrizheti meg lépéselőnyét a táblázaton mögötte állókkal szemben, s folytathatja a versenyt az éllovas Szolnokkal.

A múltban, nem is olyan régen előfordult, hogy egy szintén kemény, de jól sikerült január után látványosan leeresztett az Alba - Dzunics mester legfőbb feladata, hogy ezt most megakadályozza. Ha úgy tetszik, a látványos és nehéz mezőnyözés után a hosszú hajrá következik - a távfutók taktikájával most kell rátenni még egy lapáttal!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >