Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kosárgála Szegeden Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. február 07.

ImageAz első negyed szoros volt, utána azonban felpörgött, és egyértelművé tette erőfölényét az Albacomp. Részletek: Dél Konstrukt SZTE Szedeák - Albacomp 70-111 (23-23, 16-34, 15-22, 16-32)/ Albacomp: Simon 7, Hanga 9/3, Crocker 32/9, Hollis 15/9, Jones 19 Cs: Keller 11, Antal, Bódi 10/6, Madár 6/6, Kertész 2. Edző: Braniszlav Dzunics. / Szeged: Drahos 3, Rubin 22/6, Nyilas 5/3, Dukic 7/3, Mckenzie 20 Cs: Tanács 11/3, Vida 2, Molnár, Simándi. Edző: Fodor Péter.

 

A héten betegségekkel küzdött a Kiss Zsoltot sérülés miatt nélkülöző Szeged, de Fodor Péter csapata így is tisztes helytállásra készült. Ennek megfelelően, a nyáron Fehérváron készülő Rubin vezetésével jól is kezdtek a hazaiak, vezettk 10-5-re és hamar tűzbe hozták a közönségüket. Hanga válaszolt, felzárkózott, majd a vezetést is átvette az Alba, melyben korán pályára küldte Simon helyett Madárt Braniszlav Dzunics.

A fiatal játékos triplával nyitott, de betalált kintről Hollis és Crocker is, és a második negyed elején kedzett meglépni a vendég. A védekezés keményedése nem ízlett a szegedieknek, jöttek az eladott labdák, amelyek után egyértelműen látszott a két csapat közötti sebességkülönbség. Ha megindultak a fehérvári mezőnyemberek, csak szabálytalanul tudták megállítani őket, vagy úgy sem.

 

Image
.

Ráadásul a palánk alatt is vendéguralom volt, Jones hatékonyan tette fel a lecsorgókat, illetve oldotta meg a kettő-kettőket a társakkal. Jól szállt be a meccsbe Bódi Feri is (triplával), és az első félidő végén már tetemes volt az előny. Nem változott a mérkőzés képe fordulás után sem, egyre jobban kidomborodott a két csapat közötti fizikális különbség. Jones továbbra is remekelt, de a helyére álló Keller Ákos sem akart lemaradni, bár szokás szerint a játékvezetőkkel meggyűlt a baja...

Ahogy nőtt a különbség, úgy volt várható, hogy a sorsába beletörődő Szegeddel szemben jönnek a szokásos látványelemek, és így is történt. Volt itt minden: remek kontra végén kiosztott labdából Crocker-tripla dudaszóra, szintén a 32 pontig jutó Tony részéről a teljes védelmen átkígyózó szóló - és persze zsákolások. Hollis és Crocker koprodukciója valóban All-star gálákat idézett, Damian a palánkra pattintva a labdát adta fel honfitársának - Keller Ákos magánszáma azonban ezen is túltett.

A fiatal center saját alapvonalától rohant végig a pályán a labdával, és méterekről elrugaszkodva egy kézzel húzta be a másik oldalon. Nemcsak sima, hanem látványos is lett tehát az újabb győzelem, igazi cspatmunka eredménye, egyéni extrákkal. Hanga utolsó másodperces hármasa zárta le a meccset (bár Ádám elmondása szerint neki bedeszkázták a gyűrűt ezen az estén...), méltó slusszpoénként. A vártnál könnyebb volt megszerezni a fontos két pontot, úgy tűnik, nem vesz vissza a tempóból a csapat, amelyre most a Pécs elleni "hármasugrás", egy bajnoki, és két kupameccs vár.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >