Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Azeri diplomata járt Fehérváron
Azeri diplomata járt Fehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. február 07.

ImageSzékesfehérvárra látogatott Őexc. Dr. Vilayat Guliyev, az Azerbajdzsáni Köztársaság hazánkba akkreditált nagykövete. A diplomatát dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere fogadta a Városházán. A vendéget Boros Jenő, volt azerbajdzsáni nagykövet kísérte. Ez volt a nagykövet és a polgármester első találkozása, amin a Magyarországgal közel azonos méretű országot is bemutatta Dr. Vilayat Guliyev. A diplomata gazdasági és kulturális területen vetette fel az együttműködés lehetőségét.

 

A Városházi találkozón Azerbajdzsán és Székesfehérvár történelmi múltja mellett a jelenlegi gazdasági életről is beszélgettek. Mint elhangzott, a diplomata hazájában az olaj a legfontosabb erőforrás, az ehhez kapcsolódó iparágak a legfejlettebbek. A nagykövet az Ikarus márkát is kiemelte, hiszen az ő országukban nagy a korábban Fehérváron gyártott buszok száma.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Dr. Vilayat Guliyev szólt arról is, hogyan segítik Iránt, mint szomszédos országot a nemzetközi kapcsolatainak rendezésében.

Délelőtt az Alpha-Vet Kft-hez is ellátogatott a nagykövet. A diplomatát Dr. Móré Attila, a cég vezetője fogadta. A mezőgazdaság is nagyon jelentős Azerbajdzsánban, ehhez kapcsolódóan a biotakarmányokról, mint lehetséges együttműködési területről tárgyaltak. A nagykövet szereti a sportot, így a városházi rendezvényen szóba került a február 9-i labdarúgó mérkőzés is, ahol a magyar válogatott Azerbajdzsán csapata ellen lép majd pályára Dubaiban.

A hivatalos megbeszélés után dr. Cser-Palkovics András polgármester és a nagykövet közösen járták végig a Városháza épületét és egy városnézés keretében a Belvárost.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >