Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Győzelem Jesenicében Johansson parádéjával Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. február 09.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 büntetőkkel legyőzte idegenben az Acroni Jesenicét, ezzel továbbra is elérhető közelségben van a rájátszás. A tegnapi este kiemelkedőt nyújtott Eric Johansson, aki egymaga négy gólt szerzett! - A hosszú idő után teljes összeállításában jégre lépő Jesenice nagy elánnal vetette magát a küzdelembe. Óriási iramot diktáltak, nyomás alá helyeztek minket - igaz, kapura nem voltak különösebben veszélyesek. Nekünk viszont adódott helyzetünk: Palkovics lövésénél Fikrt kapus igazán kitett magáért.

 

Pár pillanattal később Sofron kapott kisbüntetést, ami mindössze nyolc másodpercig tartott. Ticarnak ennyi időre volt szüksége, hogy betaláljon (1-0). Ezután ellaposodott a meccs, mindkét csapat sokat hibázott a támadásépítésben. Ami igazán nem hiányzott: a 19. percben Hafner emberhátrányból duplázta meg a szlovén előnyt, amikor is a bal oldalról éles szögből küldte a játékszert a kapuba (2-0). A középső felvonásban nem alakult ki sok gólhelyzet. A Jesenice hamar emberelőnybe került, ám nem tudott vele semmit kezdeni. Jobban muzsikált a gépezet a mi oldalunkon: Mihály lövése Fikrtről Johansson ütőjére pattant, aki nem hibázott (2-1).

Rögtön a következő támadásnál Kranjc mehetett a büntetőpadra testre ütésért, és a fórban harmadjára is gólnak örülhettek a szlovének. Nolan lövésébe Ticar ért bele, így került a gólvonalon túlra a pakk (3-1). De erre is volt válasza a Sapa Fehérvárnak: Palkovics és Johansson vezettek kontrát, utóbbi fejezte be góllal (3-2). Hamarjában visszakapaszkodtunk a meccsbe, és akár az egyenlítés is összejöhetett volna, Fikrt azonban ekkor még mindent védett. A harmadik játékrészt aggresszíven indítottuk, és Johansson szenzációs egyéni alakítása után máris 3-3 állt az eredményjelzőn.

A svéd center kicselezte Beckettet, Magovacot, majd Fikrt kapust is, így tette teljessé mesterhármasát. Nem esett össze a Jesenice, és a következő támadásukból Pretnar révén máris újfent náluk volt az előny (4-3). Feltámadt az Acroni, nehéz feladata volt Bálizs kapusnak, aki azonban remekül megoldotta ezeket, olykor a kapuvas segítségével. A hazaiak a mindent eldöntő találatért, mi pedig az egyenlítésért harcoltunk - jó volt a meccs. Az 56. percben Ladányi szólója fel is kínálta az egalizálást, Fortuna azonban Fikrttel volt.

Ám 102 másodperrcel a vége előtt az ihletett formában játszó Johansson negyedszerre is betalált, ezzel hosszabbítás következett. A ráadásban nem esett gól, így büntetőkre került sor. Az izgalmas párbaj három kör után 2-2-re állt. A páros rávezetéseknél Ladányi maradt a leghiggadtabb, így a bónuszpontot is elhoztuk Szlovéniából!

Acroni Jesenice - Sapa Fehérvár AV19 4-5 bünt. (2-0, 1-2, 1-2, 0-0, 0-1)
Jesenice, 3000 néző, vezette: Altersberger, Kaspar, Trattnig.
Acroni: Fikrt - Pretnar, Werner, Zidan, Cavosie, Bayrack, Nolan, Robar, Sabolic, Ticar, Jeglic, Beckett, Erman, Kuralt, Hafner, Manfreda, Magovac, Susanj, Brus, Dolinsek, Sodja. Vezetőedző: Heikki Malkia.
Sapa: Bálizs - Horváth, Jobb, Sofron, Vas, Ladányi, Ackeström, Kranjc, Palkovics, Johansson, Mihály, Durco, Orbán, Benk, Holéczy, Kovács, Tóth, Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >