Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
"Kisiklás nélkül, vaskarmokkal" Nyomtatás E-mail
Írta: Káldor Márk   
2011. február 09.

ImageA MÁV Előre SC Pro Patria Electronics röplabdásai a két héttel ezelőtti vastagon szabott duplazakót levéve (nem csak meteorológiailag közeleg a „kikelet”…) úgy tűnik, – a várakozásoknak megfelelően – ismét kikerült a gödörből és egyenes vágányon halad! A közelmúltban a kiesés veszélye is fennállt, ehhez képest (s a legutóbbi napok történései nyomán) már a Vasas elleni, bajnoki negyeddöntő kapujában toporognak izgatottan, mivel velük csaphatnak össze először az úgynevezett középszakasz kiértékelődésének befejeztével.

 

Nagyon szoros, kiélezett küzdelmet lehetett elvárni a MÁV Előre Pro Patria Electronics-Békéscsabai RSE „negatívjának” előhívása kapcsán, pénteken. Amolyan hamisíthatatlan „ki-ki kontrát”. Mindenki sejtette, hogy igazi gyöngyszeme lesz a mai a hazai röplabdázásnak. Ugyanis, mindkét együttesen ugyanazért feszült a mez, el akarták kerülni az osztályozót.

A jeles eseményre a BRSE a BSE személyében talált „edzőpartnerre” a legközelebb eső fordulókban, mégpedig a Magyar Kupán belül. Tette ezt jóval kiegyensúlyozottabb helytállással, mint jelen ellenfelük, aki a két héttel ezelőttre kitűzött duplafordulóban az UTE ellen a bajnokságban botladozott és minimálisra csökkentette még az Extraligában való bennmaradás esélyét is. A fehérvári viadal a várt módon kezdődött; a békéscsabaiak diktálták eleinte az iramot, majd ezt követően meglehetős összehangoltsággal váltogatták egymást a szervaoldalak egészen a szett mediánjáig, mikor is a vendéglátók igazítottak a „képkereten” és bár Nagy Attila időkérése legalább fej-fejhez közeli állapotra, felzárkózásra, a nagyobb zakó elkerülésére képessé tette a békést, a ziláltságra, szanaszét kapkodásra felírt „oltóanyag” ezúttal, valahogy, mégis a tubusban maradt.

 

Image
.

Hiszen, a Pro Patria menekvést sem hagyva bírta cérnával és dominanciával, elrabolta az első harapásnyi „csabait”, azaz kihasználta a sok nyitásból eredő, figyelmetlen megindulásból adódó előnyt. A második menetben már egyértelműen kezdett kikristályosodni, hogy ki az „úrnő” a háznál. A Molcsányi-Pallag duó feljavulása, ígéretes próbálkozásai dacára is csupán a végjátékot tudta szorossá varázsolni a vendégsereg, aminek hozadéka a 2:0 lett. Itt érdemes kitérni azokra a pompás mentésekre (lassan már mávos sajátosság!), amiket sorozatban csodálhatott minden ínyenc!

Valóban, a komplett közönség egyik hördülésből a másikba eshetett (tehát nem egyedül a most méltán büszke Dévényi elnök társaságába spontán, egy kupacba tömörült, szülői értekezletre hajazó alakzatot öltő Papp-Tálas-Dzunic családtagok), mivel sem az „ütős” Tálas-Vacsi duó dinamikus és ütemes „felpattogásai” és ötletes játékvariálásai, sem Papp, Antal vagy Deli-Germann söprögetése, mentése nem hagytak kívánnivalót maguk után. Sőt.

Egyenesen szemet gyönyörködtetőnek bizonyultak. Tilos elsomfordálni amellett a tény mellett, amit Fésüs edző maga emelt ki, mégpedig, hogy; Dzunic Anna sérülten vállalta a megmérettetést és külön is dicséretet érdemel. Valljuk be őszintén, kétségtelen aláhúzandó; nem akármilyen elán és profizmus rejtezik ezekben a lányokban. Olyan formában, amint a képzeletbeli „Jó Játék” szabálykönyvben meg van írva, tartották meg tehát a „vas-utasok” az előnyöket mindhárom játékrészben, s csírájában sem jelentkezett a korábban, vagyis még nemrégiben tapasztalható és joggal sérelmezett „gyermekbetegség”.

 

Image
.

Egyszóval, végre nem csupán fel-felvillantak és mindössze fizikálisan tartották magukat, hanem folyamatában is bírták az iramot a „társnők”, mi több, a „húsz fölöttit”: a pszichikális nyomást. Úgy, ahogyan egy győzteshez illik, úgy, ahogyan mindig kellene. Nem szeppentek meg, párjuk volt a figyelem és a precíz, minden poszton briliánsként csillogó odaadás, az agresszív, de megfontolt helyezésekkel tarkított, kevés hibát vétő magabiztos labdakezelés.

MECCSINDEX:

MÁV Előre SC Pro Patria Electronics - Békéscsabai RSE 3:0 (23, 22, 21)

 Extraliga - női röplabdamérkőzés, középszakasz 5. forduló.

Székesfehérvár, 100 néző. Vezette: Adler, Mocsnik

MÁV: Vacsi (12), Dzunics (6), Antal (7), Papp (7), Tálas (4), Meek (4), Deli-Germann (libero) Edző: Fésüs Irén

BÉKÉSCSABA: Molcsányi (6), Sherman (2), Jezerniczki (5), Fésüs (8), Soós (16), Pallag (8), Csere: Bucsi (libero), Bozóné (2), Czina, Jenei (2) Edző: Nagy Attila, Kormos Mihály

Az eredmény alakulása:

1. szett: 3:8, 7:9, 9:12, 10:16, 14:18, 18:20, 20:20, 23:21, 23:23, 25:23. 2. szett: 1:4, 2:6, 4:8, 5:9, 8:11, 14:12, 16:13, 19:14, 21:16, 23:18, 23:22, 25:22. 3. szett: 3:4, 8:7, 10:8, 12:10, 14:11, 15:14, 18:15, 19:19, 20:20, 25:21.

Mesterszemmel:

Fésüs Irén: Így kell nyerni! Őszintén bevallom, nem gondoltam, hogy 3:0 lesz belőle. Ha csak arra gondolok, hogy mennyien betegeskednek közülünk… no, épp ezért… ez most becsületes munka volt! Nagy Attila: Sajnos, a nagyszerű kezdés után ismét saját magunkat vertük meg, az ellenfél meg köszönte szépen, élt a lehetőséggel.

A vasárnapi mérkőzésről:

Igaz, bár az osztályozó – Damoklész kardja – immár nem lebegett a MÁV felett, de ettől függetlenül megengedhetetlen volt a dekoncentráció. Várt még rá vasárnap a nyíregyházi Pensumvolley – amely bár immár félhivatalosan elbúcsúzott az „extrától” –, bőven okozhatott volna meglepetést, mert szerette volna végre bezsebelni rég várt győzelmét, amivel revansot vehetett volna az idei szezonban immár rutinszerű „kikapósdin”, a kék-fehérek nyírségi látogatásai, az eddig visszaverhetetlen ostromok során szerzett „sebesülések” kötözgetése okán.

Ez elmaradt; így igaz kevésbé nagy aránnyal, de „életre kapott” a papírforma. Ezen, utolsó körrel tehát egy rendkívül szimpatikus és az elithez csupán idén becsatlakozó gárdát veszített (átmenetileg?) a legfelsőbb liga, a kék-fehérek pedig megerősítették és a lehetőségekhez képest pozitív mérleggel zárták a pénteken már szilárdnak nevezhető csoportpozíciójukat, az UTE mögött. Az újrapárosítások során a Vasast „nyerték meg” maguknak, mely önmagától beállóan is tovább fokozza a feszültséget és az egészséges szorongást.

Éppen ezért, a Klub és Dévényi Tibor ügyvezető elnök örömmel fogadja és kéri minden pártolótól és érdeklődőtől a támogatást, s különösen a személyes jelenlétet bármely, jövendő és vonatkozó eseményen! MECCSINDEX (Ladányi Tóth Lajos, a MRSZ Mobil-Adatközlőjén keresztül):

Pensumvolley - MÁV Előre SC Pro Patria Electronics 0:3 (-20, -22, -23)

Nyíregyháza, 100 néző, Vezette: Újházi, Vári.

PENSUMVOLLEY: Czipták 2, Akimova 2, Szikszai 10, Botos 6, Sipos Z. 11, Sipos T. 9. Csere: Török Sz. (libero), Szalai 3, Savic. Edző: Kolozsi János.

MÁV: Meek 11, Pintér 9, Tálas 11, Vacsi 8, Antal 12, Kondor 5. Csere: Deli Germann (libero), Molnár, Dzunic 1. Edző: Fésüs Irén.

Az eredmény alakulása:

1. játszma (20 perc): 4:3, 4:9, 12:13, 12:16, 15:21, 18:21, 18:23. 2. játszma (22): 3:3, 5:9, 10:9, 10:12, 13:12, 16:19, 19:19, 21:20, 21:23. 3. játszma (23): 5:5, 9:11, 13:13, 16:13, 16:17, 20:19, 20:23.

Ásznyitás: 7-8 (0-4, 2-4, 5-0). Rossz nyitás: 3-9 (1-2, 2-3, 0-4).

Mesterszemmel:

Kolozsi János: - Szorosan alakultak a játszmák hajrái, ahol saját magunkat vertük meg a bambaságainkkal.

Fésüs Irén: - Kipróbáltam több cserejátékosunkat, de nem úgy muzsikáltunk, ahogy az elvárható lett volna egy tulajdonképp tét nélküli mérkőzésen.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >