Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Bicskén fogták el Repülős Gizit
Bicskén fogták el Repülős Gizit Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 11.

ImageSáros lábnyoma miatt tűnt fel az ingatlan lakóinak, hogy idegen járt a házban. A nyomok a bejárati ajtótól egészen az asztalig vezettek. Odáig, ahol a tulajdonos pénztárcája feküdt. Akkor már üresen. A besurranásos lopás nyomán végzett adatgyűjtés a város vasútállomásáig vitte a rendőröket, egészen a váróteremig, ahol egy idős hölgy éppen a szemeteskukából húzta ki a kezét…

 

R. Szabó Ágnes, a FM RFK szóvivője elmondta honlapunknak, hogy a Munkácsy utcában élő házaspár egy rövid cigarettaszünet erejéig ment ki az ingatlanukhoz tartozó melléképületbe, de a lakást így sem hagyták teljesen üresen. A bejelentő anyósa a házban tartózkodott, amikor ismeretlen besurrant a nyitott bejárati ajtón. Erről tanúskodott az ajtótól a nappaliban lévő asztalig vezető sáros lábnyomok sora.

Az asztalon hagyott pénztárcából tizenötezer forintnyi készpénz hiányzott, de az iratok maradéktalanul benne voltak. Kiszaladtak az utcára, de nem láttak senkit. Ezt követően értesítették a rendőrséget. A Bicskei Rendőrkapitányság ügyeletese szinte ezzel egyidőben kapott egy másik bejelentést, miszerint egy idős, fehér sapkás hölgy, aki vajszínű kabátot visel, benéz és bemegy az utcában lévő házakba, azzal az ürüggyel, hogy az utcában gumis műhelyt keres, illetve szeretné magát kivitetni a vasútállomásra.

A járőrök már nem találták az apró termetű hölgyet a Munkácsy utcában. Ugyanakkor találtak a közelben szemtanúkat, akik látták, hogy az idős hölgy fiatalokkal beszélgetett és kiderült, tőlük is azt kérte, hogy vigyék a vasútállomásra. Bicske Kis Állomás jegykiadó helyiségében épp a szemetesvödörbe tett valamit a keresett személyleírású nő, amikor a járőr észrevette. A rendőrök kérdésére elmondta, hogy a zsebkendőjét akarta kidobni a kukába és e közben vette észre, hogy pénz van benne. A 14.500,-Ft-ot átadta a járőrnek.

A 85 éves budapesti asszonyt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt előállították, a megtalált pénzt lefoglalták. A megnyerő külsejű idős asszony nem ismeretlen a rendőrség előtt. Bűnözői karrierjét még az 50-es években kezdte. Bűnüldőzői körökben Repülős Gizi néven híresült el, mivel annak idején előszeretettel használta a belföldi repülőjáratokat.

Az utóbbi harminc évben nem kevesebb, mint 22 és fél év fegyház, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság és 345 ezer forint pénzbüntetést róttak ki rá további hat esetben. Utoljára a Mohácsi Városi Bíróság előtt állt múlt év júliusában, amikor lopás miatt 45 ezer forint pénzbírságot szabtak ki az akkor még 84 éves asszonyra. A besurranásos lopás miatt indított büntetőeljárást a Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói tovább folytatják.

 
< Előző   Következő >