Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Szenzáció nélkül Albacomp - PVSK 97 - 77
Szenzáció nélkül Albacomp - PVSK 97 - 77 Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. február 14.

ImageNem történt semmi különös, a támadásban és véldekezésben is jobb csapat nyert. Ezzel a különbséggel a kupában is kiegyeznénk. Részletek: Albacomp - PVSK 97-77 (21-16, 29-22, 28-20, 19-19) / Székesfehérvár, 2400 néző. / Albacomp: Simon 13/3, Hanga 20/3, Crocker 20, Hollis 9/3, Jones 26/3. Csere: Keller 4, Antal, Bódi, Madár 5/3, Kertész. Edző: Braniszlav Dzunics. / PVSK: Glavinic 19/6, Hosszú 3/3, El-Amin 23/6, Tóth 19, Eilingsfeld 2. Csere: Egemonye 2, Kiss, Deák 3/3, Kovács, Lepsényi 4, Szőke 2. Edző: Szrecsko Szekulovics.

 

Rendhagyó dolgokkal kezdődött a kosáreste. A vendégek edzőjének kezét aki arra járt megszorongatta, a hátát veregették - hiába, Szrecsko Szekulovics nem hagyott hátra haragosokat Fehérváron. Az sem volt mindennapi, ahogy Tony Crocker a melegítés végén sehogy sem akart boldogulni az utolsónak szánt triplával: úgy tizedikre csak beesett, amikor már lassan pályára kellett volna vonulni. Nagy ováció fogadta a nézőtéren...

Sajnos Tony meccs közben sem javított ebben a műfajban, dicséretére váljék, hogy hamar fel is hagyott a kísérletezéssel, és inkább másik erősségét vette elő. Egy az egyben képtelenek voltak tartani, tíz kiharcolt faultja és büntetői nagyban hozzájárultak, hogy a csapat egyik legeredményesebbje lett. Az első félidőben ő jelentette a fő veszélyt a pécsiekre, akik jól kezdtek, persze fogalmazhatunk úgy is, hogy szokás szerint későn pörgött fel az Alba. Simon Balázs triplája majd betörései hoztak fordulatot, ráadásul a kapitány Hanga Ádámnak is kiosztott néhány remek passzt.

A látványos villanások most sem hiányoztak, de a figyelem olykor kihagyott, amit El-Amin és Glavinic révén tudott kihasználni a Pécs. A vendégek védekezéséről ellenben kemény kritika a húsz perc alatt kapott ötven pont. A folytatásban sem tűnt úgy, hogy acélosabb lesz a pécsi retesz, igaz, a második félidő elején mindkét palánk alatt potyogtak a kosarak.

A perdöntő különbséget a harmadik negyedben Jones jelentette, a fehérvári center addig harcosan, onnantól már eredményesen is játszott. Ezúttal a lepattanók gyűjtése, a lecsorgók visszapöcizése mellett jól büntetőzött, sőt, önbizalomtól telve egy triplát is bevágott - ennél talán az se lett volna meglepőbb, ha Simi zsákol...

A sebességkülönbséget is jól érvényesítette az Albacomp, bár minden ellenfél próbálja megakadályozni, a gyors indítások a Pécsnek is okoztak kelemetlenséget. Huszonöt pontos is volt az előny, a záró játékrész végül húszról indult és oda is érkezett. Bár a negyedik negyed elején mintha túlzottan is belealudt volna a meccsbe a magabiztosan vezető házigazda, talán észbe kaptak Hangáék, hogy a kupameccs főpróbájaként is értelmezhető ez a bajnoki, márpedig ott kelleni fog a nagyobb előny.

Keller Ákos harcossága lepattanókban, blokkokban, kosarakban is megmutatkozott, Ádám is megrázta magát néha, így néhány kézből kiperdülő labda, elrontott dobás is belefért. A túloldalon Tóth Norbert volt második félidei agilitásáért dicsérhető, de ő sem tudta lényegesen közelebb csalni a Pécset. A végén két könnyelműen eladott labdából ugyan szépítettek a vendégek, ám Hollis kosara ismét beállította a húszpontos differenciát. Hazai pályán továbbra is veretlen a csapat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >