Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Költségvetési egyeztetés a képviselőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. február 14.

ImageBeterjesztés előtt ismertette a polgármester a tervezetet. - Idén először már a tervezési időszakban is megismerhetik a városi költségvetést a képviselők. Dr. Cser-Palkovics András polgármester  ugyanis összehívta a közgyűlés tagjait, hogy részletesen ismertesse velük a beterjesztésre kerülő büdzsétervezetet.

 

Február 24-én tárgyal a közgyűlés Székesfehérvár idei költségvetéséről. Az előkészítő munka hónapok óta folyik a szakterületek bevonásával, az összeállt tervezetet pénteken minden képviselő részletesen megismerhette.

 

Image
.

Idén először tételesen, azaz költségvetési soronként néztük végig közösen a 2011-es rendelet tervezetét. Ez is nyilvánosság biztosítását, a nyílt városvezetés megteremtését szolgáló intézkedések egyike. - mondta el dr. Cser-Palkovics András polgármester. – Azért szakítottam az eddigi hagyományokkal, mert fontosnak tartom, hogy felelős döntés szülessen a város ezévi költségvetéséről. Ehhez minden képviselőnek ismernie kell a kötelezettségeinket és a Székesfehérvár előtt álló pénzügyi lehetőségeket.

A találkozóra valamennyi képviselő meghívást kapott, tizenheten éltek a lehetőséggel. A közgyűlés tagjai beleláthattak a költségvetési főösszeg mögött rejlő kiadásokba és bevételekbe. Mint az egyeztetésen elhangzott, nehéz év előtt áll Székesfehérvár, hiszen az elmúlt években vállalt hiteleket – többek között a panelprogramból az önkormányzatra eső költségeket - most kezdi el törleszteni a város.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Emellett gondoskodni kell a kiterjedt intézményhálózat működtetéséről és az induló nagyberuházások - például a Fő utca felújítás, csatornázás - önrészét is biztosítania kell az önkormányzatnak. Új elem az idei büdzsében a múlt héten meghirdetett Saára Gyula-program. Az útfelújításra létrehozott alap bevételi oldalát a márciustól bevezetésre kerülő helyi adóreform biztosítja majd.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >