Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow "Alkotmányos garanciák kellenek gazdasági érdekek védelmére"
"Alkotmányos garanciák kellenek gazdasági érdekek védelmére" Nyomtatás E-mail
Írta: hirado.hu   
2011. február 15.

ImageFel kell gyorsítani a bérkompenzációt a magánszektorban, hogy senki ne kereshessen rosszabbul az új adórendszer miatt. - mondta a miniszterelnök szóvivője tegnap a Magyar Televízió Az Este című műsorában. Szijjártó Péter szerint ahol az állam a munkáltató vagy a tulajdonos, ott a kormány elérte, hogy senki ne kereshessen rosszabbul, a magánszektorban pedig az Országos Érdekegyeztető Tanácsban sikerült megegyezni a munkáltatókkal, hogy milyen mértékben emelik a minimálbért.

 

Ez 5-6 hónapig is eltarthat, a folyamatot fel kell gyorsítani, ezért komoly együttműködésre van szükség a gazdasági élet szereplőivel, egyesületeikkel és az érdekképviseleti szervezetekkel. - mondta a szóvivő.

A kormány azt szeretné, ha ezt a béremelést mihamarabb végigpörgetnék - tette hozzá, hangsúlyozva, hogy mindenképpen érvényt szereznek a kormány vállalásának, mely szerint senki nem kereshet kevesebbet az új adórendszer miatt.

Szijjártó Péter arról is beszélt, hogy a korábban felvett hitelek miatt idén 2.429 milliárd, jövőre 2.302 milliárd, azután 3.046 milliárd, 2014-ben pedig 2.404 milliárd forintnyi adósságszolgálatot kell teljesíteni az árfolyamok mostani állása szerint.

Azt mondta: "jogos elvárás, hogy a jövőben a hazai gazdaságot ne lehessen még egyszer úgy tönkre tenni, ahogy az elmúlt években megtörtént". Ezért alkotmányos garanciák kellenek a magyar gazdasági érdekek védelmére - fűzte hozzá a miniszterelnöki szóvivő.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >