Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Klagenfurt is legyőzte a Sapa Fehérvárt
A Klagenfurt is legyőzte a Sapa Fehérvárt Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. február 16.

ImageNem sikerült a bravúr a Sapa Fehérvár AV19-nek: a listavezető Klagenfurt otthon tartotta a pontokat a mieink ellen. A többi eredmény alakulása folytán a hátrányunk azonban nem nőtt a rájátszást jelentő 8. helyhez képest. - A Sapa Fehérvár ligautolsóként látogatott a tabella élén tanyázó Klagenfurthoz, ráadásul azzal a tudattal, hogy a pontszerzés létfontosságú a piros-fehérek otthonában. Ennek megfelelően határozott attitűddel kezdtünk, magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést.

 

Az első percekben Palkovics kétszer is a kapuvasat találta el, Tóth Adrián pedig egyedül állhatott szemben Chiodóval, ám nem tudta becsapni a hálóőrt. Sofron István azonban három perc múlva nem hibázott, kihasználva egy súlyos védelmi hibát, így teljesen megérdemelten jutott vezetéshez a Sapa (0-1).

Felébresztette a KAC-ot a kapott gól, Kalt kapuvasa is jelezte ezt. Többen bent látták a korongot, a játékvezető meg is nézte videón az esetet, végül nem adta meg a találatot. Ami késett, azonban nem múlott: Furey a 13. percben kiegyenlítette az állást (1-1).

Egyre inkább mezőnyfölénybe kerültek a hazaiak, a mieink csak szabálytalanságok árán tudták megfékezni a lendületüket. Érett az osztrák vezetés, amely végül kettős emberelőnyből össze is jött nekik, ismét Furey volt eredményes (2-1). A második felvonás egyértelműen az osztrákoké volt. Brown álompasszával Hager robogott Bálizs felé, kísérlete azonban elkerülte a kaput. A meccs derekán a nagy napot kifogó Furey gondolt egy merészet, a saját harmadából egymaga vezetett akciót, lövése Tokajin megpattanva védhetetlenül került Bálizs kapujába (3-1).

A házigazdák a kétgólos előny birtokában némileg visszább vettek, ez lehetővé tette, hogy Palkovics emberelőnyben felzárkóztassa a Sapa Fehérvárt (3-2). A harmadik harmadban ráült az eredményre a Klagenfurt. Alig-alig láthattunk gólhelyzetet, a mieink nem nagyon tudták feltörni az osztrákok védelmét, ők pedig nem erőltették a támadást. Egy-egy szólót szemlélhettünk mindkét oldalon, fehérvári részről Vas, míg a KAC részéről Scofield hagyta ki a ziccert.

Az állás nem változott a lefújásig, amivel eldőlt, hogy a Klagenfurt már biztosan megnyerte az alapszakaszt, a Sapa Fehérvár hátránya pedig továbbra is négy pont a rájátszástól.

Klagenfurt AC - Sapa Fehérvár AV19 3-2 (2-1, 1-1, 0-0)
Klagenfurt, 3825 néző, vezette: Lesnjak, Hofstatter, Smeibidlo.
KAC: Chiodo - Siklenka, Schumnig, Kalt, Shantz, Scofield, Brown, Kirisits, Craig, Schellander, Hager, Furey, Ratz, S. Geier, Herburger, M. Geier, Hundertfund, Reichel, Pirmann. Vezetőedző: Manny Viveiros.
Sapa: Bálizs - Tokaji, Jobb, Ladányi, Vas, Sofron, Ackeström, Kranjc, Mihály, Johansson, Palkovics, Durco, Orbán, Kovács, Holéczy, Benk, Tóth, Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >