Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A kupáért - teljes csapattal
A kupáért - teljes csapattal Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. február 16.

ImageMindenki egészséges! A szezonban igazából most először jelenthetjük ki ezt, hiszen a Pécs elleni kupanegyeddöntőn Hendlein Roland is bevethető. - Hosszú gyógyulási folyamat végén jutott el oda válogatott játékosunk, hogy megmutathat valamit tudásából a fehérvári közönségnek Alba-színekben. Nyilván nem várható tőle, hogy csúcsformában, a csapatba tökéletesen illeszkedve játsszon, de fontos állomás ez mégis számára és számunkra, hiszen most alakulhat ki a valóban teljes Albacomp.

 

Az eddig remekül teljesítő csapat kerete bővül egy jó játékossal, aki utolérve önmagát sokat segíthet Braniszlav Dzunicsnak a palánk alatti variációk területén.

A Pécs elleni kupapárharc persze nem csak Roli miatt fontos. Már a négyes döntőbe jutás a tét, ami hozzátartozik az Albacomp tradícióihoz. Tavaly hazai pályán vesztettünk az elődöntőben, ami kellemetlen emlék, de ezzel együtt látható: rendszeres szereplője a Magyar Kupa végjátékának a fehérvári csapat, reméljük, most sem lesz másként. Nem könnyű feladat egy pár napja simán legyőzött ellenféllel szemben ismét tökéletes mentális állapotban pályára lépni, de muszáj úgy kezelni a Pécset, mint veszélyes ellenfelet: az előző körben a Körmend alighanem arra fázott rá, hogy nem tette...

Szakmailag persze aligha mutat újat egymásnak a két csapat, de a lélektani helyzet más. A bajnokságban igazából felelősség nélkül játszhatott Szrecsko Szekulovics csapata, most azonban nyilván ők is tovább szeretnének jutni, ráadásul erre két meccsük van. Így nem lenne meglepő, ha nem siettetnék a dolgot, és akár kisebb hátránnyal is megelégednének - eközben mi sem lehetünk türelmetlenek.

Ez a párharc nem az első negyedben fog eldőlni, de hazai pályán négy azért elég lehet egy tisztes előny felépítésére. A szombati húsz pont jó kiindulási alap lenne a visszavágó előtt - de senki nem gondolhatja, hogy az magától megismétlődik. Összeszedett, fegyelmezett játékkal újra felülmúlhatja ellenfelét az Alba, ehhez a palánk alatt négy napja látott határozottságra, és a szokásos kemény védekezésre lesz szükség.

És persze a nézőtéri biztatásra, amiben a hétköznap esti időpont ellenére is bíznak a fiúk. Jöjjenek minél többen - hátha már a hétvégi all-star gála várható látványából is kapunk egy kis ízelítőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >