Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Megalakulásuk XX. évfordulóját ünnepelik a veterán Repülők és Ejtőernyősök
Megalakulásuk XX. évfordulóját ünnepelik a veterán Repülők és Ejtőernyősök Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. február 17.

ImageA Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete 2011. február 25.-én tartja a 2010. évi évzáró, s a 2011. évi tisztújító ülését. Ennek során ünnepelik meg egyesületük megalakulásának XX. évfordulóját is.

 

1995.október 7.-én a MH Szárazföldi Csapatok Parancsnoka, Preininger Ambrus altábornagy egy zászlót adományozott a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesületének, hogy ekképpen is elismerje munkájukat.

Ahogy az adományozási okiratban fogalmazott: „Legyen ez a zászló – mint fegyvernemi hagyományőrző ereklye - mindenkor a katonai becsület, hősiesség és összetartozás jelképe. Ennek szellemében végezzék egyesületi munkájukat, tanítsák és neveljék a fiatal nemzedéket a haza védelmének szent kötelességére, repülő katonához méltó magatartással”.

Az egyesület azóta is ennek szellemében végzi kulturális és hagyományőrző tevékenységét. A szervezet 1991. március 22.-én alakult. Tagjai fő feladatuknak tekintik dicső elődeik emlékének és hagyományainak őrzését, a fiatalok katonai pályára irányításának elősegítését, a megemlékező kegyeleti tevékenységet.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >