Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Vállalkozói fórum a kamarában
Vállalkozói fórum a kamarában Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 18.

ImageSzékesfehérvár 2011-es költségvetéséről volt szó tegnap délután a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában. A város gazdasági helyzetének ismertetése után a helyi adórendszer átalakításáról és az ehez kapcsolódó Saára Gyula útfelújítási programról és a kezdődő szennyvízcsatorna beruházásról is beszélt a fórumon a város polgármestere. A Fejér Megyei Munkaügyi Központ igazgatója a munkahelyteremtésről és megőrzésről azt mondta, hogy egymilliárd forint áll rendelkezésre a megyében.

 

Nemrégiben jelentette be a város polgármestere a Saára Gyula programot, melyet a város úthálózatának felújítására hívtak életre. A programban egy útalap létrehozása biztosítja az utak felújításának forrását és a csatornázás utáni úthelyreállítást. Ennek érdekében egy igazságosabb helyi adórendszert valósít meg a város, mellyel a magánszemélyek terhei nem nőnek és mintegy ötezer fehérvári kisvállalkozás mentesül az iparűzési adó fizetés alól.

 

Image
.

A helyi adók változásai olyan vállalkozási köröket -éttermeket, autókereskedőket- melyeknél sok négyzetméter van kihasználatlanul külön egyeztetés alapján sorolják majd be - hangzott el a fórumon. A befolyt adóforintokra fejlesztés és adósságkezelés miatt van szüksége az önkormányzatnak, hiszen idén kezdi el a 18.5 milliárd forintnyi hitelállományt törleszteni a város.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Az új adórendszer bevezetés után néhány hónappal egy hasonló fórumon osztják majd meg tapasztalataikat az önkormányzat és a vállakozók, elsőroban arról, hogy jól működik-e a rendszer vagy változtatni kell rajta. Ha az építményadóból többletbevétele lenne az önkormányzatnak akkor azt a Párbeszéf Tanács elé fogják vinni és közösen egyeztetnek a pénz felhasználásáról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >