Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Móri gólja kevés volt a Mór ellen
Móri gólja kevés volt a Mór ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Wéninger Ákos / Videoton FC   
2011. február 18.

ImageA Vidi II 3-1-re kapott ki a Móri SE-től. Ezúttal is történt súlyos sérülés a mérkőzésen. Részletek: Videoton FC II - Móri SE 1-3 (1-1) Felcsút, 50 néző / Gólszerző: Móri (33') valamint Czinger (11') Handl (49') Tóth (70') / Videoton FC II: Czirjék - Vaszicsku, Szeleczki (Lak 55'), Papucsek (Papizsanszkij 8'), Fejes (Farkas 55'), Rása, Soós (Iski 76'), Margitics, Kavcic, Móri, Babos

 

A mérkőzés előtt nem sokkal derült ki, hogy Somodi nem tudja vállalni a játékot. Még a keddi edzőmeccsen kapott egy "medvepuszit" és erős fájdalmat érzett a lábában. Volt még három hiányzója a Vidi II-nek. A keddi mérkőzést követően, Olasz, ahogy megírtuk, kórházba került, Gyurcsó szintén lábsérülés miatt hagyta ki a csütörtök esti mérkőzést, míg Présinger fél évre a Vasashoz került kölcsönbe.

A Vidi II hamar megszerezhette volna a vezetést, Kavcic a 4. percben remekül ugratta ki Babost, aki azonban a bal kapufa mellé lőtt. A 8. percben Papucsek és Tóth Róbert ugrottak fel és összefejeltek. A Vidi II védője járt rosszabbul, fején 5-6 cm hosszan repedt fel a bőr és erősen vérzett Papucsek. Azonnal mentőt hívtak hozzá, 13 percet állt is a játék, mire sikerült elállítani a vérzést. Természetesen kórházba szállították Tatabányára, ahol szakszerűen összevarrták 5 öltéssel a fejbőrét. Szerencsére azóta elhagyhatta a kórházat, alapos vizsgálat után ugyanis kiderült, hogy agyrázkódást nem szenvedett. Papucsek helyére Papizsanszkij állt be.

A mérkőzés 11. percében Szeleczki vesztette el a labdát a saját 16-osunkon belül, Czinger Attila szerezte meg a játékszert és 12 méterről a bal alsóba lőtte azt. (0-1) Ezt követően rengeteg ziccert dolgozott ki Hartyáni Gábor csapata, de a 33. percig nem sikerült az egyenlítés. Ekkor Papizsanszkij adott egy tért ölelő indítást Móri irányába. A Vidi II rutinos támadója úgy lőtte kapásból a labdát 14 méterről a kapuba, hogy az le sem pattant a lövés előtt a földre. Csodálatos gólt volt (1-1) Szünet után szinte azonnal megszerezte ismét a vezetést az NB III-ban az ősszel a 9. helyet megszerző Móri SE.

Czinger lövését még védte Czirjék, a kipattanót Handl azonban közelről a kapuba lőtte. (1-2) A gól után ismét sorra dolgozta ki helyzeteit a Vidi II, de Móri, Margitics és a szlovén próbajátékos, Kavcic sem tudott az ellenfél kapujába találni. A 70. percben - a mérkőzés elején történt összefejelést követően fején turbánnal játszó - Tóth volt eredményes, ugyanis Czinger szögletére ő ugrott a legmagasabbra és közelről a kapuba fejelt. (1-3) Hartyáni Gábor ezen a mérkőzésen lehetőséget adott több U19-es játékosnak is.

Érdekesség, hogy a Móri SE edzője az a Domján Norbert, aki a Vidi U12-es csapatát is trenírozza. Trampler Kornél - aki korábban Felcsúton pl még Móri csapattársa volt - és a Vidi két legendás játékosának, Disztl Lászlónak és Tieber Lászlónak a fiai (Milán és Szabolcs) is a Móri SE játékosai, ahogyan a Vidi korábbi kedvence Tereánszki-Tóth Péter is.

Hartyáni Gábor:  

Image
.

Sajnos ismét megsérült egy játékosunk a mérkőzés elején. Ellenfelünk fegyelmezetten visszaállt védekezni. Sajnos ismét nem sikerült feltörnünk az olykor 8 emberrel védekező Mór védelmét. Ugyanakkor súlyos egyéni hibák után 3 gólt is kaptunk. Több meghatározó játékosomra sem számíthattam ma, különböző sérülések miatt. Présinger távozása nagy érvágás számunkra, az egyik legjobb játékosunk volt ő, de természetesen ezúttal fontosabb a játékos egyéni érdeke, mint a miénk. Neki pedig az most az érdeke, hogy az NB I-ben bizonyítson. Présinger távozásával, Fejes András lesz a csapat baloldali védője. A szlovén próbajátékos, Kavcic, ma sokkal visszafogottabb teljesítményt nyújtott, mint kedden. Szombaton az NB II-es BKV ellen még megnézem a játékost, utána döntünk a sorsáról.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >