Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Egyik szemünk sír, a másik nevet: kiesést érő győzelem a Salzburg ellen
Egyik szemünk sír, a másik nevet: kiesést érő győzelem a Salzburg ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. február 21.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 remek játékkal legyőzte a Red Bull Salzburg csapatát, ám a riválisaink eredményei úgy alakultak, hogy immáron matematikai esélyünk sincs a rájátszásba jutásra. - Közeleg az EBEL alapszakaszának vége, így Pierre Pagé, a Red Bull Salzburg mestere gyakorlatilag teljes csapattal érkezett - mintegy felkészülésnek szánva a találkozót. A Sapa Fehérvár nem ijedt meg az ellenfél mezét viselő sztárjátékosoktól, és az elejétől fogva igyekezett felvenni a ritmust.

 

Ahogy azonban teltek-múltak a percek, úgy lett egyre nagyobb az osztrákok mezőnyfölénye. Bálizs kapus nem egy alkalommal hatalmas bravúrokkal tartotta az eredményt, szellős védekezésünk folytán bőven akadt dolga a hálóőrnek. A másik oldalon Divisnek nem volt ennyi teendője, még emberelőnyben sem nagyon tudtunk veszélyes lövést a kapuja felé irányítani.

A szünetig nem esett gól, így minden nyitott volt a folytatásban. A lehető legrosszabbul indult a második felvonás, már az első percben megszerezte a vezetést a Red Bull: egy támadóharmadbeli buli után St. Pierre volt eredményes (0-1).

Egy perc sem telt el, és Duncan szólót vezethetett Bálizs felé, ám kapusunk hihetetlen reflexszel csapott le a korongra. A másik oldalon Kovács is farkasszemet nézett a hálóőrrel, de Divis is igen magabiztosan kapta el a játékszert. Felváltva akadt gólhelyzet mindkét csapat előtt, határozottan jobb volt a meccs, mint az elején.

A 26. percben aztán összejött a várva várt egyenlítés: Ackeström tört be a Salzburg védőharmadába a bal oldalon, hajszálpontosan centerezett az akciót kísérő Johansson elé, aki kapásból púpozta ki a hálót (1-1). Ébresztőt fújt a vendégeknek a találat, mind inkább dominálni kezdték a történéseket. Ebben a kezükre játszott egy emberelőny is, azonban sokáig nem tudták feltörni a védelmünket.

A 37. percben aztán megtalálták a rést: a kapunk előtt teljesen üresen ácsorgó Lakosnak nem volt nehéz dolga a befejezéssel (1-2). Palkovics szólója ismételten gyors egalizálással kecsegtetett, Divis azonban a helyén volt. A hajrára is maradtak izgalmak: az utolsó két percre emberhátrányba kerültünk. Nem estünk össze, sőt, Ladányi kiugrott, és pazar megoldással csúsztatta át a gólvonalon a korongot, miután elfektette Divist (2-2). Az öröm nem tartott sokáig, a hátralevő másodpercekben ugyanis kihasználta létszámfölényét a Salzburg: sakk-mattra kijátszották a figurát, amelyet Abid váltott gólta (2-3).

A befejező húsz perc elején mi kerültünk emberfórba, amellyel eleinte nem sikerült semmit sem kezdeni. Aztán a piros-kékek kiegészülésének pillanatában Johansson lövése Divisről pont Mihály elé pattant, aki gyorsan eszmélve repítette a kapuba a pakkot (3-3). Óriási nyomás alá kerültünk a következő percekben, a harmadunkból sem tudtunk kijönni. Amikor Palkovics a büntetőpadra kényszerült, kifejezetten nehéz pillanatokat éltünk át. Ám ezeket átvészeltük, és megerősödve kerültünk ki a viszontagságokból.

Egy kettős emberelőnyünk szimplává olvadása után mi is megmutattuk, hogy van a tarsolyunkban egy és más: látványos adogatás végén Sofron köténygóllal mattolta Divist (4-3). Megfordítottuk az állást, és ez nekünk adott szárnyakat. Johansson meglódult a bal oldalon, lövése Palkovics elé került a kapusról, ő pedig higgadtan oldotta meg a feladatot (5-3). A Sapa Fehérvár AV19 ezzel nagyon szép győzelmet aratott egy roppant erős ellenféllel szemben. Sajnos azonban a rájátszás immáron matamatikailag sem elérhető a mieink számára, így a hátralevő mérkőzéseken az idei EBEL-szezon szép lezárása lesz a cél.

Mestermérleg, Kevin Primeau:

Örülök, hogy győzelemmel örvendeztethettük meg a szurkolókat. Sikerünk alapja a kiváló kapusteljesítményünk volt. Harmadról harmadra javult a játékunk, és a végén ez elvezetett a sikerhez.

Mestermérleg, Pierre Pagé:

A rájátszásra való felkészülésünk fontos állomása volt a mai mérkőzés. Súlyos hibáink és fegyelmezetlenségeink vezettek a vereségünkhöz, de jó, hogy ezek most jöttek ki és nem a playoffban.

Sapa Fehérvár AV19 - Red Bull Salzburg 5-3 (0-0, 2-3, 3-0)
Székesfehérvár, 2800 néző, vezette: Trilar, Rakovic, Smeibidlo.
Sapa: Bálizs - Horváth, Tokaji, Ladányi, Vas, Sofron, Ackeström, Kranjc, Mihály, Johansson, Palkovics, Durco, Orbán, Kovács, Holéczy, Benk, Jobb, Tóth, Vaszjunyin. Vezetőedző: Kevin Primeau.
Red Bull: Divis - Lynch, Welser, St. Pierre, Koch, Abid, Heshka, T. Raffl, Latusa, Duncan, Trattnig, Heinrich, Lakos, Regier, Bois, Puschnik, Mitterdorfer, Pallestrang, Schiechl, Brucker, Holmberg. Vezetőedző: Pierre Pagé.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >