Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Showtime Alba! Gála, fehérvári főszereplőkkel
Showtime Alba! Gála, fehérvári főszereplőkkel Nyomtatás E-mail
Írta: Albacomp   
2011. február 21.

ImageJól sikerült az idei all star-gála, amely a rendező országos szövetség szándéka szerint a megújuló sportág kirakatrendezvénye volt. A fehérvári résztvevőkön nem múlt a látvány! - Akárcsak tavaly, idén is a magyar válogatott - légiósok mérkőzés volt a gála főműsora, de ennél jóval több történt Budapesten. Szombaton délelőtt a közgyűlés elfogadta az új alapszabályt, ezzel a szövetség Új pályán című stratégiai terve is életbe lépett. Ma még csak remélni tudjuk, hogy a sok nagyívű elképzelés valóban a kosárlabda fellendülését hozza, mert a sportág népszerűségével nincs is baj itthon.

 

Hogy igény lenne a látványos, jó kosárlabdára, azt a délutáni-esti gála bizonyította, megtelt a SportMax2 csarnok, és jöttek a szokásos műsorszámok. Délelőtt a B33 program keretében az ifjúsági olimpián is látott versenyfortmában, 3-3 elleni játékban gyerekek mutatták meg, hogy tehetségeknek nem vagyunk híján.

A délutáni "előmeccs" ezúttal nem az ifjaké volt, sőt! Az előző generáció legjobbjai léptek pályára, az 1999-es, EB-n járt magyar válogatott mérkőzött a nemrég még szintén aktív, nálunk szereplő délszláv kosarasokból álló csapattal, amelynek névadója és vezére a nap díszvendége, a jugoszláv és szerb válogatottal valamint az NBA-ben több klubbal is sikeres Vlade Divac volt.

A centerlegenda jelenléte önmagában emelte az esemény rangját és fényét. A kétszeres világ- és európa-bajnok klasszis régi ismerősként köszöntötte Dávid Kornélt, akivel játszottak egymás ellen a tengerentúlon, és akivel most ismét szembe kerültek - abszolút barátságos jelleggel. Bár a 92-92-es döntetlen nem békés volt, hiszen a csaknem végig vezető magyar csapatnak nagy hajrát kellett levágnia az egyenlítésért.

A Divac-teamben szerephez jutott a fehérvári közönség korábbi kedvence, Bojan Lapov, s persze jelenlegi mesterünk, Braniszlav Dzunics, aki igazolta, tökéletes tempót dobni nem felejtett el... A válogatott-légiósok főmeccsen is képviselve volt az Albacomp, hiszen a nemzeti csapatban Hanga Ádám és Keller Ákos, a külfödiek között Tony Crocker is lehetőséget kapott. S ha már kapott, élt vele...

Nyugodtan mondhatjuk, a gála főszereplői voltak mindannyian, egyrészt a meglehetősen békés hangulatú, kosárözönt hozó meccsen mutatott játékukkal (Hanga 29/15, Keller 14, ill. Crocker 29/21 pont!), gyönyörű megoldásaikkal - és akkor a zsákolóversenyről még nem beszéltünk! De beszéljünk: az Alba meccsein megszokott látvány alapján nem meglepő, hogy Tony és Ákos jutott a döntőbe, ahol mindketten parádéztak. Ákos könyékig nyúlt a gyűrűbe, úgy csimpaszkodott rajta (legalább most nem fenyegetett a veszély, hogy technikait kap valami szigorú bírótól...), Tony pedig a nézőként jelen lévő Damian Hollist is bevonta egy szokásos alley-oop mutatványba.

A zsűri kihozta döntetlenre a "meccset", ezt azonban egy Amerikában szocializálódott kosaras talán nem is érti, s nem hagyhatta: Crocker "kidumált" egy döntő kört, amiben - bár Ákos sem hibázott - mindent vitt: a levegőben áthúzta lába alatt a labdát, úgy vágta be a gyűrűbe. Nyugodt szívvel kijelenthetjük: ha a SportMaxba bevittek volna egy autót, a két döntős épp úgy átugrotta volna, ahogy az NBA-gála zsákolóversenyét szinte ugyanezekben az órákban megnyerő Blake Griffin tette Los Angelesben.

Aki nem mellesleg egyetemi csapattársa volt Crockernek, vagyis az a gyaníthatóan egyszeri csoda történt, hogy Amerika és Magyarország zsákolóversenyét korábbi harcostársak nyerték! Érdemes megemlíteni, hogy a tripladobó versenyt az Alba nagy bajnoki riválisát, a Szolnokot képviselő Obi Trotter nyerte, ha úgy tetszik, a két csapat virtuális rivalizálása ezúttal sem dőlt el...

A gálameccs is épp csak, hiszen 169-167-re nyertek a magyarok. Talán simább is lehetett volna, de az este fő mókamestere, Tony Crocker egyszer Hanga-mezbe bújva "kémkedett" a válogatottnál, aztán tettestársával, Thomas Kelleyvel bíróként megjelenve hozott számukra kedvező ítéleteket. Látszik, hogy Tony igazi mókának tekintette a gálát, de hogy kosarazott is, azt a légiós csapat legjobbjának járó különdíj bizonyítja.

Azt pedig, hogy a jelenlegi Albacomp a látványos kosárlabda igazi képviselője, az MVP személye: mint tavaly, ezúttal is Hanga Ádám lett a legjobbak legjobbja. Mit írhatnánk? Folytassák így a fiúk tovább a tétmeccseken is - úgyis megszoktuk, hogy náluk a show a hétköznapok része!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >