Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow elfogyott a háromkomponensű oltóanyag nagy része
elfogyott a háromkomponensű oltóanyag nagy része Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. február 22.

ImageFejér megyéből összesített adatot nem tudtak közölni, de a székesfehérvári, az abai, az enyingi és a gárdonyi kistérségből azt jelentették: a háromkomponensű oltóanyag több mint 86 százaléka elfogyott. A három évesnél fiatalabb gyerekek oltására szánt vakcinákat már felhasználták. Az egykomponensű H1N1 oltóanyag 13 százaléka elfogyott - közölte a Fejér Megyei Kormányhivatal népegészségügyi szervének tiszti főorvosa.

 

Valószínűleg kitart az influenza elleni vakcinakészlet a fertőzési "szezon" végéig. A kapott adatok szerint a három évesnél fiatalabbaknak adható térítésmentes vakcinából nincs mindenhol elég, a többi egy- és háromkomponensű oltóanyagból viszont szinte mindenhol maradt.

A térítésmentes Fluval AB és Vaxigrip Junior oltóanyagok a kockázati csoportokba tartozók, illetve az őket ellátó egészségügyi és szociális intézmények dolgozói számára elérhetők. A Fluval P vakcinát viszont bárki ingyen kérheti háziorvosától.

Az Európai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (ECDC) jelentése szerint már csak öt országban, köztük hazánkban magas a járvány intenzitása, Európa nagy részén már nem nő a betegek száma.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >