Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Tanulói laptop program indult Székesfehérváron
Tanulói laptop program indult Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. március 02.

ImageTöbb, mint negyvenmillió forint támogatást nyert el Székesfehérvár Önkormányzata a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében, hogy módszertani és informatikai fejlesztésekkel segítse az oktatást. A tanulói laptop programba a Kossuth Lajos Általános Iskola és a Németh László Általános Iskola kapcsolódott be.

 

Tavaly júniusban indult és március 1-jével zárul az a TIOP-pályázat, aminek keretében két fehérvári iskolában valósult meg jelentős oktatási módszertani és informatikai fejlesztés. A tanulói laptop programra 42,2 millió forintot nyert el a város. A pályázat keretében 324 tanulói és 15 tanári laptopot szereztek be, az ezekhez szükséges operációs rendszerrel és oktatási tartalmakkal.

 

Image
.

Emellett az eszközök tárolására alkalmas szekrényeket is kiépítettek és a netbook-okkal történő oktatáshoz szükséges hálózatépítési feladatok is megvalósultak. A programba két fehérvári oktatási intézmény, a Kossuth Lajos Általános Iskola és a Németh László Általános Iskola kapcsolódott be.

 

Image
.

Mindkét helyen lelkesen segítette a tanári és diákközösség a pályázat megvalósítását. Minden technikai és szakmai feltételnek eleget tettek. Erről Virágné Sziládi Judit és Ollé Ferencné igazgatók számoltak be a projektzáró rendezvényen.

 

Image
.

A program hátteréről Fűrész István tanácsadó beszélt a sajtótájékoztatón. A laptopokat és a kiegészítő eszközöket már mindkét intézmény birtokba vette, amik mintegy karácsonyi ajándékként érkeztek meg az iskolákba. Tanóráikon rendszeresen használják is ezeket. A projektzáró rendezvény résztvevői ebből kaphattak ízelítőt, amikor a Kossuth Lajos Általános Iskolában egy 2. osztályos magyar és egy 4. osztályos matek órára mehettek be az újságírók.

 

Image
Fotó: ÖKK

A Németh László Általános Iskolában pedig egy informatikával is alátámasztott 7. osztályos angol órán vehettek részt. A közoktatási intézmények informatikai eszközellátottsága sem mennyiségében, sem minőségében nem illeszkedik a folyamatosan növekvő felhasználási igényekhez.

Az elnyert és megvalósított TIOP-pályázat alapvető célja éppen ezért a sikeres munkaerő-piaci alkalmazkodáshoz szükséges, az egész életen át tartó tanulás megalapozását szolgáló képességek fejlesztése és a kompetencia alapú oktatás elterjesztése volt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >