Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Majd 280 millió forintot fordít idén intézményfelújításra az önkormányzat Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 02.

Image„Székesfehérvárnak a nagy megaprojektek helyett a jövőben a saját intézményeivel kell többet foglalkoznia, ezeket kell rendbe tennie” - mondta a város polgármestere, dr Cser-Palkovics András a tóvárosi intézményfelújításokról tartott sajtótájékoztatón. Az aljzat süllyedése miatt életveszélyes VIII. számú Bölcsődét 90 millió forintból újítják fel idén és kicserélik a Tóvárosi Általános Iskola tornatermének tetőszerkezetét is.

 

Mészáros Attila, a városrész önkormányzati képviselője elmondta, hogy a polgármesterrel közösen végigjárták tavaly év végén a tóvárosi intézményeket és ennek tapasztalatai alapján határoztak a legszükségesebb felújításokról.

Dr. Cser-Palkovics András polgármester a VIII. számú Bölcsődében tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a város 2011-es költségvetésében csaknem 280 millió forint jut intézményfelújításokra: számos bölcsőde, óvoda kap támogatást a fejlesztések megvalósítására. Ennek jelentős része a Tóvárost érinti.

 

Image
.

 Székesfehérvár polgármestere beszélt a tóvárosi bölcsőde problémájáról, elmondta, hogy alapvető statikai problémák vannak az épülettel, amely a süllyedés miatt életveszélyes, ezért még az idén elvégzik a legfontosabb felújításokat.

A város 279 millió forintos intézményfelújítási keretéből 101 millió forint jut idén a tóvárosi és alsóvárosi intézményekre. Ebből 90 millió forint jut a VIII. számú Bölcsőde felújítására, itt a foglalkoztatói szárny újul meg. 7 millió forintot kap a Tóvárosi Általános Iskola a tornaterem tetőcseréjére, míg a Hosszúsétatéri Óvodában 4 millió forintből cserélik ki a műanyag padlózatot.

Stefanovitz Éva, a VIII. számú Bölcsőde vezetője örömét fejezte ki, hogy jelentős felújítás történik és hamarosan újra biztonságban tudhatják a kisgyermekeket.

 

Image
Fotó: Bácskai Gergely

Kulbertné Virág Zsuzsanna, a Hosszúsétatéri Óvoda vezetője pedig elmondta, hogy ebben az intézményben is sok gondot okoz a balesetveszélyes padlózat, amelynek cseréjére idén végre sor kerül és a szülők támogatásával a vizesblokkok is folyamatosan újulnak meg.

Szűcsné Sajtos Katalin, a Tóvárosi Általános Iskola megbízott igazgatója arról beszélt, hogy az 1974-ben épült intézmény lapos tetőzete évek óta beázik, így korábban károk keletkeztek a tornatermi felszerelésekben. A tetőcserére már régóta vártak, hiszen délelőttönként 700 gyerek használja a tornatermet, délutánonként pedig sok városi sportrendezvényt tartanak itt.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >