Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Kitüntetéseket nyújtanak át az ünnepi közgyűlésen
Kitüntetéseket nyújtanak át az ünnepi közgyűlésen Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2011. március 04.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat a hagyományait ápolva március 15-én ünnepi közgyűlés keretében emlékezik meg az 1848-as forradalomról és szabadságharcról a Megyeháza Dísztermében. Az ünnepség fő momentumaként átadjuk az önkormányzat által alapított alábbi díjakat, kitüntetéseket.

 

A kitüntető cím és díjak adományozásának célja a megye fejlesztésében, társadalmi, gazdasági életében, tudományos, irodalmi, művészeti, egészségügyi, közoktatási, közművelődési, sport területén szerzett kimagasló érdemek, a közigazgatásban hosszú időn át végzett magas színvonalú, az átlagosnál humánusabb ügyintézés, a megye közrendje, köz- és vagyonbiztonsága, katasztrófa elhárítás érdekében és a lakosság szolgálatában teljesített példamutató helytállás, a megyében élő nemzeti és etnikai kisebbségek hagyományainak megőrzése és jogainak védelme, a szociális és gyermekvédelem területe, valamint Fejér megye településeinek történeti, régészeti, helytörténeti és néprajzi emlékhelyei és emlékei kialakításában, védelmében hosszú időn át kimagasló munkát végző személyek elismerése.

A kitüntetésekről, díjakról részletesen:

--- „Fejér Megye Díszpolgára ” kitüntető cím adományozható annak a magyar vagy külföldi állampolgárnak, aki valamely jelentős eredményt hozó munkájával, áldozatos tevékenységével, vagy egész életművével nemzetközi elismerést vívott ki. Ezzel a címmel tüntethető ki az is, aki különösen jelentős, maradandó értéket teremtő munkával és példamutató emberi magatartással járult hozzá a megye jó hírnevének öregbítéséhez, fejlődéséhez.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Széchenyi Viktor Díja adományozható azoknak, akik a megye fejlesztése, érdekében a műszaki, tudományos ipari, mezőgazdasági, kereskedelmi, egészségügyi, terület- és településfejlesztési vagy környezetvédelmi területen példamutató, kiemelkedő tevékenységet fejtettek ki, illetve ilyen vonatkozásban egész életművük elismeréseként.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Vörösmarty Mihály Díja adományozható a kulturális élet, az irodalom, a művészet terén magas színvonalon alkotó tevékenységért, valamint a társadalomtudományok és a közművelődés területén hosszú éveken keresztül maradandó értéket teremtő munkáért.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Németh László Díja adományozható azoknak, akik kiemelkedő módon járultak hozzá a megyében a korszerű és eredményes oktatás-nevelés megvalósításához. Ez az elismerés adható azoknak is, akik a veszélyeztetett, hátrányos helyzetű gyermekek és fiatalok gondozása, nevelése terén fejtenek ki hosszú időn keresztül áldozatos pedagógiai, vagy más segítő, támogató jellegű tevékenységet.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Dr. Berzsenyi Zoltán díja adományozható az egészségügy területén hosszú ideje végzett kimagasló szakmai tevékenységért, a gyógyítás, vagy megelőzés terén jelentős eredményt hozó új eljárás, készítmény – vagy műszer kidolgozásáért, fejlesztéséért.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Terstyánszky Ödön Díja adományozható a megye testnevelési és sport mozgalmában, a sportolók eredményes felkészítésében, a testnevelés és sporttudomány terén végzett kimagasló szakmai, hivatásbeli tevékenységért, vagy az egészséges életmódra nevelés körében végzett hosszabb idejű kiemelkedő munkáért. Ezzel a díjjal tüntethető ki az aki olimpiai, világ vagy Európa-bajnokságon kiemelkedő eredményt ért el.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Fekete János Díja adományozható a megye helyi önkormányzatainál, valamint a megyében működő dekoncentrált szerveknél foglalkoztatott, hosszú időn át kimagasló munkát végző köztisztviselők részére, akik a lakosság szolgálatában, a közéleti munkában az átlagosnál humánusabb ügyintézéssel kivívták az állampolgárok elismerését, megbecsülését.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Salamon Lajos Díja adományozható a megye közrendje, köz-, és vagyonbiztonsága, katasztrófa elhárítás érdekében hosszú ideje végzett kimagasló szakmai tevékenységért, a lakosság szolgálatában teljesített példamutató helytállásért.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Wekerle Sándor Díja adományozható a megyében élő nemzeti és etnikai kisebbségek nyelvi, tárgyi és szellemi kultúrájának, történelmi hagyományainak megőrzése, valamint a kisebbségi jogok védelme és gyakorlása érdekében hosszú időn át kimagasló munkát végző személyek részére.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Pápay Ágoston Díja adományozható a szociális és gyermekvédelem területén hosszú ideje végzett kimagasló szakmai tevékenységért, illetve kiemelkedő eredményért.

--- A Fejér Megyei Önkormányzat Marosi Arnold Díja adományozható azoknak akik a megye településeinek történeti, régészeti, helytörténeti és néprajzi emlékhelyei és emlékei kialakításában, védelmében kiemelkedő, példa értékű önkéntes munkát végeztek, illetve végeznek.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >