Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Interjú Kordás István profi magyar bajnokkal Nyomtatás E-mail
Írta: Pecsuvácz Péter   
2011. március 04.

ImageProfi magyar bajnoki címet szerzett félnehézsúlyban Kordás István, a Professional Kempo Fighters Team (PKF Team) kemposa a székesfehérvári ARÉV Csarnokban rendezett Titánok Harca elnevezésű IV. Profi Kempo Gálán. A munka és az aktív versenyzés mellett Sárosdon edzőként is tevékenykedő Kordi a Baranya Kempo HSE sportolóját, Orsós Sándort nyakfeszítéssel győzte le az ötször három percesre tervezett összecsapás első menetében.

 

Abban a pillanatban, amikor megnyerted a címmeccset, hatalmas boldogság lett úrrá rajtad, ami természetesen érthető. Mégis az volt az érzésem, hogy az ilyenkor megszokottnál is jobban örültél?

Semmiképpen sem akartam veszíteni. Ez is közrejátszott abban, hogy nagyon-nagyon felszabadultam a győzelemtől, amit nem csupán azon az estén, hanem a következő héten is végig éreztem. Nem kevés meccs van a hátam mögött, volt sok örömöm már a ringben, de ez a profi magyar bajnoki cím nagyon fontos része az életemnek. Rendkívül büszke vagyok rá.

 

Image
.

Milyen érzések kavarogtak benned a mérkőzés kapcsán?

Aki ismer, az tudja, hogy mennyire sok érzelem van bennem. Véleményem szerint majdnem minden jó bunyósról elmondható, hogy nagyon tud stresszelni és lelkizni. Nem akartam szégyent hozni a családomra, az edzőimre, a társaimra és a barátaimra. Ez folyamatosan bennem volt, és ez mindig nagyon nagy súlyt, teher jelent.

 

Image
.

Bizonyítanod kellett valakinek? Akár saját magadnak?

Önmagában egy vereség nem akkora gond, hiszen előfordul, hogy az embert legyőzik. De hazai közönség előtt, a szerettem társaságában, egy rangos címért folyó csatában az embernek muszáj nyerni, s ezáltal bizonyítani. Muszáj megfelelni. Magammal szemben is jó érzés, hogy harminc éves elmúltam, és még képes vagyok jó eredményt produkálni.

Image
Fotó: Pecsu Press
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >