Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
ÉVET ÉRTÉKELT A SAPA FEHÉRVÁR AV19 VEZETŐSÉGE Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. március 04.

ImageAz osztrák élvonalbeli jégkorong bajnokság alapszakaszának végeztével, évet értékelt a SAPA Fehérvár AV 19 csapata. Kevin Priemeau vezetőedző elmondta, elégedett a játékosok fejlődésével, mert érkezését követően több gólt lőtt és kevesebbet kapott a csapat. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató a jövőről is beszélt: a cél, hogy jövőre bejussanak az osztrák pontvadászat rájátszásába.

 

A megbeszélésen nem csak a múltról, hanem már a jövőről is szó esett. Kevin Priemeau vezetőedző szerint bár a rájátszásba nem jutott be a csapat, fontos, hogy az utolsó, immár tét nélküli mérkőzéseken fantasztikus odaadással és lelkesedéssel küzdöttek a játékosok.

„Kevés választott el bennünket a rájátszástól, s bevallom: elkeseredtünk. Szerettünk volna a legjobb nyolc közé jutni, s az ehhez szükséges három, négy pontot karácsony környékén veszítettük el, amikor tíz nap alatt hat meccset játszottunk, s rengetegen bajlódtak sérüléssel. Annyiban viszont elégedett vagyok, hogy az érkezésem után minden területen fejlődött a csapat: több gólt lőttünk, kevesebbet kaptunk, az emberelőnyös és hátrányos szituációkból is jobban jöttünk ki. Külön kiemelném az utolsó összecsapásokat, hiszen amikor egy csapat nem éri el a célját, jelen esetben nem kerültünk be a legjobb nyolcba, akkor mindig kétséges, hogy a folytatásban miként korcsolyáznak ki a pályára a fiúk.” - mondta az évértékelőn a vezetőedző.

A sajtótájékoztatón a klub szakosztály-igazgatója, Ocskay Gábor elsősorban a csapat előtt álló hetek feladatairól, céljairól beszélt.

„A rájátszásba kerülésünk hajszálon múlott, s már most a jövőn kell dolgoznunk. Leginkább azt sajnálom, hogy a két, három telt házas mérkőzésünk – ami a rájátszásban lett volna – ezúttal elmarad, de örömteli, hogy ebben a szezonban is emelkedett a nézőszámunk és az eladott bérletek száma. Péntektől már a magyar bajnokságra fókuszálódik a figyelem, s a tizenkettedik magyar bajnoki címünket is telt ház előtt szeretnénk megszerezni. Nem lesz könnyű, mert egy lebutított pontszámmal küzdünk majd az OB I-ben: a hatvan pontos keretből 38 ponttal szerepelhetünk csupán, de egy kiváló OB I-es és egy kiváló vb-szereplés után célunk, hogy jövőre bejussunk az osztrák pontvadászat rájátszásába.” - emelte ki Ocskay Gábor.

Az igazolásokkal kapcsolatban a szakosztály-igazgató elmondta, hogy a külföldiek szerződése március 31-én, a magyaroké április 30-án jár le, de utóbbiak közül persze vannak olyanok, akik továbbra is élő kontraktussal rendelkeznek.

A vezetőség szeretné, ha Eric Johansson továbbra is a Volánban játszana, de nem ő az első számú játékos, Eric „csupán” egy fontos láncszem a gépezetben, de ugyanilyen fontos Ladányi, Vas Marci és Palkovics is.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >