Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Megérdemelt győzelem a Jegesmedvék ellen
Megérdemelt győzelem a Jegesmedvék ellen Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. március 06.

ImageA Sapa Fehérvár AV19 hazai pályán remek játékkal legyőzte a Miskolci Jegesmedvéket. Farmcsapatunk ezzel újabb igen értékes skalpot gyűjtött. - Álomszerűen kezdte a mérkőzést farmcsapatunk: emberhátrányos góllal. Éppen 4-4 ellen játszottak a felek, amikor a mi támadóharmadunkban zajlott a játék, és hiába egészült ki a Miskolc, nem tudták rendezni a soraikat, Farkas Simon pedig fonákkal közelről bevette Budai kapuját (1-0). Megnyugtatta a mieinket ez a találat, különösebb probléma nélkül kivédekeztünk egy emberhátrányt a folytatásban.

 

És amint ismét öten indulhattunk csatába, Nagy pazar átadásából Hegyi törhetett egyedül kapura, és nem is hibázott (2-0). Lendületesen, gyorsan és szellemesen jégkorongozott a hazai csapat, szemmel látható volt a sebességkülönbség a felek között ekkor. Hegyi növelhette volna az előnyt, ám pár lépésről a kapuvasat találta telibe. A játékrész derekán négy percen át játszhatott emberelőnyben a Sapa Fehérvár, Kiss révén kis híján meg is szereztük a harmadik gólunkat, amikor is Tóth hajszálpontos átadását centiméterekkel terelte a kapu mellé.

A fór utolsó másodperceiben valósággal össztűz alá vettük a vendégkaput, Budai ekkor kitett magáért. A kihagyott helyzetekkel kapcsolatos közhely újfent igazolódott: Waddell emberelőnyben a kék vonalról szépített (2-1). Bálizs semmit nem láthatott a korongból. Az utolsó másodpercekre is maradt látnivaló: az ihletett formában játszó Kiss pimasz csellel befűzte a védőjét, majd lőtt - Budai nagy bravúrral hárította el a gólveszélyt.

A második felvonásra sem sokat változott a játék képe, egyértelműen a hazaiak akarata érvényesült. Határtalan küzdőszellemünk és tempós akcióink nem egyszer ragadtatták tapsra a szép számú közönséget. Amikor pedig emberfórban Hajós remekbe szabott kapu mögüli feladását az előrelopakodó Orbán gólra váltotta, még nagyobb lett a boldogság e lelátón (3-1). A kedélyeket hamar lehűtötte Szilágyi, aki egy védelmi megingásunk at kihasználva saját kipttanóját értékesítve hozta vissza a meccsbe a sárga-feketéket (3-2).

Kisvártatva újabb ki nem kényszerített hibát követünk el: Bálizs feleslegesen hagyta el őrhelyét, nem sikerült felszabadítania, így Saligának csak az üres kapuba kellett terelnie a játékszert (3-3). A találkozó derekán keződhetett előről az építkezés. Kiegyenlítetté vált az összecsapás, érezhető volt, hogy amelyik csapat gólt tud szerezni, nagy lépést tesz a győzelem felé. Ezt a bizonyos gólt szerencsére a Sapa Fehérvár érte el. A játékrész utolsó másodperceiben Hajós elsőrangú átadással ugratta ki Kisst, aki villámléptekkel megindult Budai felé, és végre lemosolygott rá Fortuna: be is lőtte a szólót (4-3). A befejező húsz percben rátett egy lapáttal a vendégcsapat.

Számukra kulcsfontosságú volt ez a találkozó, nem hagyhatták veszni a pontokat. Bálizsnak egyre többször kellett közbeavatkoznia, nem egyszer bravúrokkal. Ekkor már inkább ellentámadásokra rendezkedtünk be, és a figyelmünk fő fókusza a magas színvonalú védekezésre helyeződött. Az utolsó percre lehívta kapusát Dever mester, ám a döntése nem vált be: Kiss csapott le egy korongra a védőharmadunkban, és 45 méterről, fordulásból csúsztatta az üres kapuba a játékszert (5-3). Felettébb kockázatos megoldás volt, hiszen ha mellé megy a pakk, akkor tilos felszabadítás, és visszakerül a korong a védekezőharmadunkba, de ezúttal bejött a rizikóvállalás.

A végeredményt Nagy állította be, aki Hegyi átadásából szintén bevette az elárvult ketrecet (6-3). A Sapa Fehérvár ezzel értékes győzelmet aratott - teljesen megérdemelten. Sajnos a bajnokság többi mérkőzésének alakulása nem kedvez farmcsapatunk elődöntőbe kerülésének, az esélyeink inkább csak matamatikaiak. A negyedik hely elérése azonban továbbra is reális, és aligha kell hangsúlyozni, mekkora siker is lenne ez.

Mestermérleg, Kóger István:

Sok szoros vereség után kijárt már a csapatnak egy ilyen sikerélmény. Fontos volt a Miskolcnak a meccs, ez a győzelem értékét növeli. Két harmadon keresztül jól játszottunk, a harmadik játékrészben a túlélésre koncentráltunk, ezt önfeláldozó játékkal sikerült is.

Mestermérleg, Bob Dever:

Nagyon rosszul, lassan kezdtünk. Aztán keményen küzdve visszakapaszkodtunk, hatalmas helyzeteket alakítottunk ki, de nem sikerült egyenlítenünk. Sőt, egy szerencsés üres kapus gól megpecsételte a sorsunkat. Ilyen a jégkorong.

Sapa Fehérvár AV 19 - Miskolci JJSE 6–3 (2–1, 2–2, 2–0)

Székesfehérvár, 350 néző, vezette: Sós Z., Abonyi, Wolf
Sapa: Bálizs – Ondrejcik, Maklári, Hajós R., Tóth A., Kiss D. – Hetényi P. Balogh B., Hegyi Á. Z., Nagy G., Németh Á. – Orbán, Erdélyi T., Farkas T., Kovács V., Farkas S. – Dósa, Meretei M., Pilcsik, Reiter R., Horváth D. Vezetőedző: Kóger István
Miskolc: Budai K. – Gőz, Waddell, Bartzen, Bonar, Majoross – Láda B., Urbán, Saluga, Dubek, Rafaj – Láda P., Budai R., Szilágyi, Kiss A., Sijka – Kállai, Dányi. Vezetőedző: Bob Dever
Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >