Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Videoton FC - MTK 2-1
Videoton FC - MTK 2-1 Nyomtatás E-mail
Írta: Dénes András / Videoton FC   
2011. március 06.

ImageA Vidi elszántan, nagy lendülettel kezdte a mérkőzést, látszott, a játékosok amilyen hamar csak lehet, döntésre akarják vinni a dolgot. Alvesé volt az első helyzet, majd Nikolicsé az első "ordító" - a mérkőzést szemlélő azt láthatta, csak idő kérdése, hogy a listavezető bedarálja a tabella 12. helyezettjét. A tizenhatosig tökéletesen működött minden, de az utolsó passzok nem sikerültek, a büntetőterületen belül nem sikerült mattolni az ellenfelet.

 

Fordulatot az MTK - nem szégyen elismerni, szép - gólja hozott. A játék képében nem volt benne ahogy Pátkai indításával Frank helyzetbe került majd gólt rúgott. A Vidi játékosai fejben talán tudták, hogy nincs nagy gond, bőven van még idő fordítani, ennek ellenére megfogta őket gól. Eltelt néhány perc, mire sikerült ismét lábra kapni, de azután a félidő hajrája már vitathatatlanul, újra a Vidié volt.

A lefújás előtti pillanatokban sikerült az egyenlítés, Szatmári feleslegesen szabálytalankodott Elekkel szemben, elkövette azt a hibát, hogy meg sem próbálta a labdát megjátszani. Andó-Szabó teljesen jogosan ítélt büntetőt, amit azután Alves védhetetlenül bevarrt - ha nem csalnak az emlékeink, Andre a Vidiben még nem hibázott büntetőt. A szünetben 1-1 az eredmény, a fordulás után mindenki "nulláról" indul.

Az MTK a második félidőben is nehéz ellenfélnek bizonyult, a Vidinek alaposan meg kellett izzadnia, mire bevitte a győztes találatot. Nehéz meccset nyert a Vidi, amelynek értékét tovább növeli, hogy a vetélytársak közül - eddig - egyetlen csapat sem nyert ebben a fordulóban. Nem volt könnyű meccs, és az ellenfelet dicséri, hogy végig nyílt sisakkal, kulturáltan, a győzelemre játszva futballozott - mutatják ezt Garami József cseréi is.

Elek Ákos gólja azonban minden tekintetben megérdemelt volt: megérdemelte a csapat, és megérdemelte az ismét jól játszó Elek Ákos is. A pontokat hozó találatban egyébként nem csak Ákosnak vannak érdemei, elismerés Gosztonyinak, Vaskónak, Liptáknak, de mindenek előtt Alvesnek is. A Vidi győzelme azt jelenti, csapatunk most kilenc ponttal vezet a Monicomp Liga tabelláján.

Az azonban, hogy mekkora előnnyel mehetünk az Üllői útra, csak vasárnap este, a Bozsik Stadionban derül ki.

 
< Előző   Következő >