Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Lenyűgöző fordítás a Ferencváros otthonában
Lenyűgöző fordítás a Ferencváros otthonában Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2011. március 08.

ImageFarmcsapatunk egészen pazar teljesítményt nyújtott a Ferencváros ellen: fiataljaink hihetetlen tartásról és küzdőszellemről tanúbizonyságot téve három gólos hátrányt ledolgozva nyerték meg ezt a rendkívül fontos mérkőzést. - A Sapa Fehérvár AV19 nem kezdte rosszul a mérkőzést, az elejétől fogva nagy iramú, lelkes játékkal rukkoltak elő fiataljaink. Sajnos egy figyelmetlenség miatt Dancsfalvi révén a hazaiak szerezték meg a vezetést (1-0).

 

A folytatásban tovább nőtt a zöld-fehérek előnye, amikor Borsos vette be Bálizs kapuját - egy újabb megingásunk után (2-0), és a harmad vége előtt, lélektanilag igen rossz pillanatban Jánosi is gólt szerzett (3-0). Akár azt is hihette volna az óvatlan szemlélő, hogy ez a mérkőzés eldőlt.  

Fiataljaink azonban egészen más forgatókönyvet vettek a fejükbe. Előbb Hajós emberelőnyből szépített az álláson (3-1), majd Pilcsik iratkozott fel a gólszerzők közé (3-2), így egyszeriben nyitott lett minden kérdés. Jánosi azonban ismét a játékrész utolsó percére időzítette az újabb gólját (4-2). Komoly feladat előtt álltak tehát a mieink az utolsó húsz percre.

Határtalan elszántsággal indultak csatába a pihenőt követően a kék-fehérek, és ennek meg is lett az eredménye. Előbb Kiss Dávid váltott gólra egy emberelőnyt (4-3), majd az egész találkozón remeklő Nagy Gergő egyenlített (4-4). A hajrában aztán érkezett Pilcsik, és második találatát szerezve értékesítette Nagy Gergő átadását (4-5). A Sapa Fehérvár AV19 fiatal csapata óriási bravúrt vitt véghez, és sokáig emlékezetes győzelmet aratott az FTC ellen.

Mestermérleg, Kóger István:

Parádés, fordulatos mérkőzés volt. Szokásunkhoz híven jól kezdtünk, sokat korcsolyáztunk, sok helyzetet alakítottunk ki, ám ezek sajnos kimaradtak. Aztán két rossz cserénk miatt két buta gólt kaptunk. A harmad végén ráadásul ismét betalált a Fradi, így három gólos hátrányt szedtünk össze a szünetre. Ez nagy előny az ellenfélnek, de titkon éreztem, hogy van annyi tartás és energia a cspatban, hogy nem lefutott ez a meccs. Aztán egy emberelőnyös találat vissza is hozott minket a meccsbe, majd 3-2 lett, de ekkor kaptunk egy emberhátrányos gólt. A második harmad utáni szünetben is végig hittek magukban a fiúk, megbeszéltük, hogy mindent egy lapra feltéve fognak küzdeni a nagy álmukért. És siker is koronázta az erőfeszítéseet. A siker értékét most is növeli, hogy a Ferencvárosnak nagyon kellettek ezek a pontok, mégis mi vihetjük most haza mindhármat. Az egész csapat nagy akarattal, küzdéssel, hittel és alázattal játszott, gratulálok a fiúknak.

Ferencvárosi TC - Sapa Fehérvár AV19 4-5 (3-0, 1-2, 0-3)
Pesterzsébet, vezette: Kincses, Kovács, Soós.
FTC: Pleszkán - Ványi, Hoffmann, Borsos, Nagy L., Jánosi, Szabó G., Schellin, Horváth G., Borbás, Dancsfalvi, Bontovics, Kiss G., Marosi, Mamic, Peterdi, Székely Mádai, Galló, Barabás, János. Vezetőedző: Fekti Bálint.
Sapa: Bálizs - Hetényi P., Meretei, Hajós, Hegyi, Reiter R., Nagy G., Kiss D., Kovács V., Németh Á., Farkas T., Dósa, Ondrejcik, Tóth, Balogh, Maklári, Orbán, Pilcsik, Erdélyi T., Horváth D., Farkas S. Vezetőedző: Kóger István.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >