Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow A Polgári Frakció támogatja a szociálisan rászorultakat
A Polgári Frakció támogatja a szociálisan rászorultakat Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. augusztus 03.

ImageDr. Cser-Palkovics András frakcióvezető a sport és a szociálisan rászorultak támogatásának jegyében sajtótájékoztatóra invitálta a médiumok képviselőit az öreghegyi Kossuth Lajos Általános Iskola sportpályájára. A találkozón a Polgári Frakció nevében Östör Annamária önkormányzati képviselő focibérleteket nyújtott át az iskola diákjai részére.

Dr. Cser-Palkovics András a sajtótájékoztatón elmondta: akciójukkal azt szeretnék megmutatni, hogy milyen hatalmas ereje van a sportnak. A szociális területen rászorulók életminőségét nemcsak úgy lehet megoldani, hogy az egzisztenciális problémákat anyagi eszközökkel elégítjük ki.

Látnunk kell, hogy a rászorulóknak ugyanolyan kulturális- és sport-igényeik vannak, mint azoknak, akik megtehetik, hogy vágyuk szerint cselekedjenek. Ők is el szeretnének menni egy-egy kulturális rendezvényre, részt akarnak venni az oktatásban, s a sporteseményeket is előszeretettel látogatnák. A szociálisan hátrányban lévő családok azonban mindezeket nem tehetik meg.

Image
.

Ezért gondolt arra a Polgári Frakció, hogy felhívja a figyelmet a következőre: amikor a szociális problémákról beszélünk, akkor említsük meg azt is, hogy az életminőséget miképpen lehet javítani. – Például úgy, hogy a gyermekeknek lehetőséget biztosítunk arra, hogy elmenjenek olyan sporteseményekre, amelyek érdeklik őket. A Polgári Frakció a diákok megszólítását, és az egészséges életmódra való nevelést helyezi a középpontba akkor, amikor bérleteket ajándékoznak a Kossuth Lajos Általános Iskola rászoruló diákjainak.

A frakcióvezető kifejtette: sajnos korlátozott lehetőségeik miatt nem tudnak minden iskolában, minden hátrányos helyzetű diáknak bérletet adni, hogy Fehérvár FC Kft. következő évi mérkőzésein részt vehessenek, de talán ezzel az üzenettel elérik, hogy akinek komolyabb lehetőségei vannak a városban – értve itt az önkormányzatot, az itt tevékenykedő gazdasági cégeket, a pénzügyi világban dolgozókat – próbáljanak meg a saját eszközeikkel segíteni.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

Dr. Cser-Palkovics András után Östör Annamária önkormányzati képviselő átnyújtotta a bérleteket a Kossuth Lajos Általános Iskola képviselőjének, s elmondta: a Sportbizottság és az Egészségügyi Bizottság tagjaként különösképp örül a Polgári Frakció kezdeményezésének, amely több szempontból is örvendetes.

Néhány nappal ezelőtt Vargha Tamás választókerületi elnök is  ajándék foci-bérleteket adott át a Polgári Frakció nevében egy felsővárosi úrnak, s unokáinak.

Erről szóló cikkünk:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=787&Itemid=31

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >